Δείτε live όλες τις εξελίξεις

Περί τις τρεισήμισι ώρες διήρκησε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με κεντρικό ζήτημα το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης. Του Μεγάρου Μαξίμου εξήλθαν στις 21.26 χωρίς να προβούν σε δηλώσεις οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους ανέφερε:

«Είχαμε μία πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση μεταξύ των τριών αρχηγών που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ στις 20.30 το βράδυ. Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα ότι η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα ευθύνης και ό,τι έχω πει δημόσια αυτά λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Και ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει να έχουμε εκλογές, αλλά να έχουμε σταθερότητα. Θέλει μια κυβέρνηση γνήσιας συνεργασίας».

Ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του από την Αγίου Κωνσταντίνου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να υπάρξει λύση και να λειτουργήσει με όλες τις συχνότητες της και με κανονικό πρόγραμμα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυτό ήταν το ζήτημα της συνάντησης, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν το ζήτημα της τρικομματικής κυβέρνησης», καθώς αυτή η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί ως κυβέρνηση τριών κομμάτων. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι πριν την αυριανή συνάντηση «θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επτιροπής». Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει επικαιροποιήση της προγραμματικής συμφωνίας και των τριών κομμάτων», ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση «επίπονη και επίμονη από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ώστε να εξασφαλιστούν όλα εκείνα που σας προανέφερα», καθώς «πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί στην οικονομική κρίση».

Στις 18.00 οι δύο πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στο Μαξίμου με αντιπρόταση επί της πρότασης του κ. Σαμαρά για τη Δημόσια Τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους και την Αγ. Κωνσταντίνου, Κουβέλης και Βενιζέλος φέρεται να αντιπρότειναν στον κ. Σαμαρά μία πρόταση που να «κουμπώνει» στη δική του, θέτοντας ωστόσο ως «κόκκινη γραμμή» την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με «ανενεργό προσωπικό» δηλαδή με προσωπικό μη απολυμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουσιαστικά οι πολιτικοί αρχηγοί φέρονται να παίζουν με τις λέξεις για να κερδίσουν χρόνο 2-3 ημερών θέτοντας το θέμα περί ανενεργού προσωπικού» σχολίαζαν ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές.

Στις 17.57 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και λίγα λεπτά αργότερα, στις 18.04 αφίχθη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις 18.50 στο Μαξίμου έφτασε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

(Η άφιξη των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη στο Μαξίμου)

Ρεπόρτερ του «GR» και του zougla.gr βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου και σας αναμεταδίδουν ζωντανά τα γεγονότα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης