Της Άντζελας Πεΐτση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τους βουλευτές του CDU στην Budenstag. Όπως σημείωναν πηγές, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, η κατάσταση στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα και υπάρχει μια μεγάλη κόπωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντα με τις ίδιες έγκυρες πηγές του zougla.gr, η άποψη της ΝΔ είναι ξεκάθαρη πως η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια, αν δεν πήγαινε σε εκλογές το 2015, με ευθύνη του κ. Τσίπρα.

«Πρέπει να βλέπουμε και τις δυο πλευρές του λόφου, υπάρχουν πολλές φωνές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που λένε να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη» σημείωνε ο ίδιος και για αυτό και το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης, είναι το «να μη βγούμε από την ευρωζώνη και να παραμείνουμε στο στενό πυρήνα της Ευρώπης».

Όπως ανέφεραν οι ίδιες έγκυρες γαλάζιες πηγές στο zougla.gr, είναι πως αυτό που λέει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Τσίπρα, και το λέει εδώ και καιρό, είναι να κλείσει η αξιολόγηση. Όπως εξήγησαν οι ίδιοι κύκλοι, αυτό, δηλαδή του κλεισίματος της αξιολόγησης, είναι το πρώτο σενάριο που βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ. Το δεύτερο, αφορά σε εκλογές άμεσα και το τρίτο να σέρνεται η χώρα μέχρι καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τι θα κάνουμε στη συνέχεια; Θα περιμένουμε τις 20 Φεβρουαρίου και θα το δούμε μετά», σημείωναν από τη ΝΔ και πρόσθεταν: «Εμείς δεν μπορούμε να προκαλέσουμε εκλογές, αλλά να ζητάμε εκλογές, αν συνεχιστεί μετά τις 20 Φεβρουαρίου, θα είμαστε πιο αυστηροί στην κριτική μας».

Αναφορικά με τις εκλογές, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στη ΝΔ, θεωρούν πως οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Το αντίθετο, είναι η λύση της χώρας.

«Τα ίδια που λέει στην Ελλάδα τα ίδια λέει και εδώ. Είναι υπερβολικό να μας ζητάνε τέτοια μέτρα», τόνιζαν από τη ΝΔ.

Το αν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, αφορά την Ελλάδα, είτε αν το επιλέξει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, είτε αν χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Το σκεπτικό μας είναι πως αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές σύντομα, αυτό θα είναι καλό για την Ελλάδα και θα είναι καλό μήνυμα και στην Ευρώπη για τις δυνάμεις της μετριοπάθειας, καθώς υπάρχουν αρκετοί στην Ευρώπη που βλέπουν τις εκλογές «ως» λύση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας

Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν σήμερα double score, παρά τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ και η οικογένεια του, ανέφεραν έγκυρες πηγές, σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση. Στην Ελλάδα ξεκίνησε το κίνημα του ευρωπαϊκού λαϊκισμού και, ελπίζουν να τελειώσει, σημείωσαν με νόημα.

Για το αν έχει και κατά πόσο έχει πείσει πως θέλει ο κ. Τσίπρας να παραμείνει στην ευρωζώνη, πάντα οι πηγές της ΝΔ είπαν πως όταν βουλευτές του, λένε για δραχμή και να μην αποδοκιμάζονται, αυτό μπορεί να προβληματίζει για το τι σκέφτεται ο κ. Τσίπρας. Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι, η ΝΔ, δεν θα ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα. Διαρθρωτικά ναι, δημοσιονομικά όχι.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως «μια πιο τεχνική συζήτηση και σαφώς πιο δύσκολη». Θα συμμετέχουν οι κ.κ. Πέτσας και Σταϊκούρας.

Τέλος, και σε αναφορά για τα «ΤΑ ΝΕΑ», οι πηγές της ΝΔ, παρατήρησαν ότι είχαν πει ότι αν η κυβέρνηση φέρει σχετική ρύθμιση θα το εξετάσουν. Είναι αρνητικοί επί της αρχής και για ρύθμιση που θα διακινδυνεύσει χρήματα φορολογουμένων. Από τη στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, η οποία επιτρέπει σε οποιοδήποτε ανήκει, με μεγάλη χαρά θα διαβάσει, ο Πρόεδρος της ΝΔ, αύριο, «ΤΑ ΝΕΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης