Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ομιλία Σαμαρά από το Ναύπλιο, με αφορμή την ΕΡΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει υποκριτικές τις αναφορές του πρωθυπουργού για την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και τις σπατάλες στη ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο, επίσης, για «απειλές και ψεύδη» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για «να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, σχετικά με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Γνωρίζει, όμως, πως είναι απομονωμένος, έχει απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αξιοπρέπειά του, για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό. Οι αναφορές του Πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν την φωνή τους με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους νοσοκομειακούς, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου τα τελευταία χρόνια στον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλεί, τη Δευτέρα στις 8:00 στην Πλατεία Συντάγματος, κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, κάθε έναν και κάθε μία που αγωνίζεται να μπει ένα τέλος στο κατήφορο της πατρίδας μας, να δώσει το παρών. Αυτός ο αγώνας είναι κοινός και αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, να μη λείψει κανείς.»

«Το succERT story του Σαμαρά»

Βολές κατά του πρωθυπουργού εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με αφορμή την ομιλία του κ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, όπου αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ.

«Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει μονότονα το γνωστό μότο της δήθεν επιτυχημένης μνημονιακής του πολιτικής, που έχει καταστήσει τη χώρα κοινωνικό νεκροταφείο με εκατομμύρια ανέργους, μετατρέποντας το success story σε succERT story» δήλωσε ο κ. Μαριάς.

«Δικαιολογία για τις απολύσεις το κλείσιμο της ΕΡΤ»

«Αποτελεί πρόκληση η επίκληση της ”αμαρτωλής ΕΡΤ” ως δικαιολογία για τις απολύσεις, για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο.

Τονίζει ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς «δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους παρατρεχάμενους, τους βολεμένους και τους αυλικούς που το δικό του κόμμα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανεχθεί χρόνια τώρα στην ΕΡΤ, με τους χιλιάδες εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει προκλητική τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «προτίμησε οι 2.000 απολύσεις, μέχρι τέλη Ιούνη, να γίνουν από την ”αμαρτωλή ΕΡΤ” και όχι από άλλους δημόσιους οργανισμούς» και σημειώνει ότι «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αλλά δεκάδες οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου».

«Οι απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι 20.000. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς προκλητικά λέει στους υπόλοιπους -υποψήφιους για απόλυση εργαζόμενους- ότι τους έδωσε παράταση 2 ή 3 μηνών. Καμία επανάπαυση. Να μην περάσει η διαιρετική και συκοφαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Έρχεται η σειρά των εργαζομένων στα ΕΑΣ, στα ναυπηγεία, όλων όσων έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, των εκπαιδευτικών, και των εργαζομένων στους ΟΤΑ» υποστηρίζει και ζητεί εκ νέου να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Καλεί τέλος τον λαό να μην πιστέψει «στους ελιγμούς που κάνουν μεταξύ τους τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Όλοι τους υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ και του κεφαλαίου που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Η ευθύνη λειτουργίας της κυβέρνησης βαραίνει τον κ. Σαμαρά»

Σύγκρουση με πρόσχημα την ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης