Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την επίσκεψη του αύριο στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Ελλάδα έχει απαιτήσει και έχει λάβει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Μπορούμε έτσι να ζητήσουμε και εμείς αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς, με έξοδο από τα κοινά αυτά μέτρα», δήλωσε ο Σουλτς μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Muenchner Merkur.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σουλτς αναφέρει ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους αυτή στον Έλληνα πρωθυπουργό σε διάφορες συζητήσεις. «Θα πρέπει να βασίσει τις ενέργειες του στη Μόσχα σε αυτό. Είναι κάτι που η ΕΕ περιμένει (από τον κ. Τσίπρα) ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης χώρας-μέλους της ΕΕ».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άσκησε κριτική και στο ελληνικό αίτημα η Γερμανία να πληρώσει 278,7 δισ. ευρώ σε πολεμικές αποζημιώσεις.

«Νομίζω ότι είναι αντιπαραγωγικό να μπλέκουμε αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα με την τρέχουσα χρηματοοικονομική κρίση στην Ελλάδα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συμμερίζεται την άποψη του Βερολίνου ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει αντιμετωπιστεί σε πολιτικό και νομικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης