Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμεράκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία, τονίζοντας ότι θα κάνει χρήση της εντολής. Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα. «Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, θα διερευνήσει αν η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει εμπιστοσυνη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πάει στη Βουλή και ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα θέσει στην κα. Κωνσταντοπούλου το αίτημα να διερευνηθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης, αλλά και να εξετάσει ακόμη και το σενάριο παροχής ψήφου ανοχής ακόμη και σε άλλο πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ «αφού ο κ. Τσίπρας δε θέλει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε και κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός αναφέροντας μάλιστα την περίπτωση Δραγασάκη, ενώ είχε επιμόνως θέσει το ερώτημα γιατί ο κ. Τσίπρας δε ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης,
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης