Στο θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4) ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε το βιβλίο του «Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διδάγματα της οικονομικής κρίσης: Η ελληνική περίπτωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.






ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Στο θέμα του χρέους έχουμε υπαναχώρηση σε σχέση με αυτά που είχαμε πετύχει το 2012. Βεβαίως πιστεύω ότι, μόλις η χώρα ξαναγίνει αξιόπιστη, θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που ήταν να πάρουμε με βάση τα δεδομένα του 2012 αλλά προς το παρόν μπαίνουμε σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, σε ένα διαρκές Μνημόνιο και για πρώτη φορά έχουμε μία υπόσχεση για διευθέτηση χρέους υπό όρους και προϋποθέσεις. Αυτό δεν το εισπράττουν οι αγορές, δεν αλλάζει το κλίμα, χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο ριζικό, κάτι οριστικό, κάτι που να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Και για να αλλάξει αυτό, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες».

Το παρών έδωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα, ο νυν και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Προβόπουλος, βουλευτές και τα στελέχη του του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαππας, οι πρώην υπουργοί Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σοφία Βούλτεψη και Νότης Μηταράκης, οι βουλευτές του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας, ο Γιώργος Φλωρίδης.

Παρόντες ήταν επίσης, οι Πέτρος Τατσόπουλος, Χρήστος Χωμενίδης και ο Θόδωρος Τσουκάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης