Τη θέση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «μια διαδικασία κάθαρσης όπως δεν έχει συμβεί ποτέ πριν», διατύπωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για τα «τραπεζικά σκάνδαλα».

Ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στην συζητούμενη επανάκτηση των μετοχών των τραπεζών από τους παλαιούς μετόχους τους σε τιμή υποπολλαπλάσια από εκείνη που αγόρασε το Δημόσιο. Ισχυρίσθηκε ότι θα υπάρξει ζημία 25 δισ. ευρώ, ποσό δεκαπλάσιο από το σκάνδαλο των υποβρυχίων, όπως σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, μετά από την πρόκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών και να αναλαμβάνει τη διοίκηση της Τράπεζας τη Ελλάδα και την προειδοποίηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει η σημερινή κυβέρνηση με τις επιλογές της να δεσμεύσει και τις επόμενες, ο κ. Στουρνάρας διέψευσε –προς το παρόν – καθώς όπως είπε «τα μελλοντικά σας σχέδια για μένα δε με ενδιαφέρουν. Εγώ είμαι εδώ, έχω πάρα πολύ δουλειά τους επόμενους μήνες, αν θέλετε να λάβετε μέρος εσείς σε αυτά τα σενάρια δεν με αφορούν» είπε.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης