Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χοντραίνει επικίνδυνα η πολιτική κόντρα με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Η επίκληση ενός δημοσιεύματος που υποννοούσε ευθέως χρηματισμό βουλευτών από επιχειρηματίες, από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη αλλά και την συντονισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι κατηγόρησαν την Κουμουνδούρου για πολιτική αθλιότητα και τον Τσίπρα ως παράγοντα πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης.

​Ως “άθλια υπονοούμενα” χαρακτήρισε ο Σαμαράς τα λεγόμενα του Σκουρλέτη
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, σχολιασμού δικαστικής διαδικασίας, ο Πρωθυπουργός εξέδωσε δήλωση με την οποία χαιρέτισε την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών «για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών» όπως είπε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ως παράγοντα αποσταθεροποίησης και υποκινητή πολιτικής ανωμαλίας.

«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές» είπε ο κ. Σαμαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την… σκυτάλη πήρε σχεδόν αμέσως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας ως δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Τώρα οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η εισαγγελική παρέμβαση «θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

​”Η εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση”, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑΣε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ήπια: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση» αναφέρεται και προστίθεται: «Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».


Σκουρλέτης: Έτσι διάβασα…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλέστηκε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας kontranews. «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα» είπε στο Mega.

Θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σκουρλέτη

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο στούντιο του Μega και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία». «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης