Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βοτανικό την Κυριακή.

Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με «τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος», ενώ άφησε αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνοντας λόγο για πρώην «αρχηγό των κενταύρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ,  έδωσε το σύνθημα για σκληρή εκλογική μάχη, λέγοντας: «Θα οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιστρέψει το παλιό, για να μην αφήσουμε στη μέση την ελπίδα», ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν έχει πρόβλημα για τη «διαξαγωγή debate και πως κάποιοι πρέπει να σταματήσουν στα σταριλίκια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης που επιζητά το σύστημα» και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα που έπαιρναν από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να παρουσιάζει την άποψη ότι όλοι είναι ίδιοι στην πολιτική. «Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το “όλοι το ίδιο είναι”», αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και αυτοί που βύθισαν τη χώρα και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αποδέχτηκαν τα πάντα και εμείς που συγκρουστήκαμε δώσαμε μάχες σκληρές είμαστε το ίδιο πράγμα. Σαν να μην φτάνει αυτό. Λένε ότι το ίδιο είναι όσα όλα έγιναν τα 40 αυτά χρόνια με τους 7 μήνες διακυβέρνησης με το πιστόλι στον κρόταφο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή βρεθήκαμε μετά από μία σκληρή μάχη στην ανάγκη να πάμε σε έναν συμβιβασμό με την Ευρώπη δεν είμαστε το ίδιο με την ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε να δώσουμε τη μάχη να απαλλαγούμε από το παλαιό, φθαρμένο και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα και να απαλλαγούμε σταδιακά από την μέγκενη της άρσης κυριαρχίας, των προγραμμάτων. Από την παγίδα του νεοφιλελευθερισμού όπου μας οδήγησε το χρέος και η διαχείριση των τελευταίων δεκαετιών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Video: Mega

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης