Τσίπρας για την επίσκεψη Γιλντιρίμ: Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας

Τσίπρας για την επίσκεψη Γιλντιρίμ: Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας
«Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, για την υποδοχή του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα.«Δεν πρέπει οι προκαταλήψεις και οι παρανοήσεις σε ορισμένα θέματα να μας εμποδίσουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις» τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τον διάλογο που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας σε επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα, ότι «είμαστε και οι δύο μηχανικοί και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με πολύ θετικό και πολύ πραγματιστικό τρόπο, καθώς οι σπουδές μας είναι θετικές», ο κ. Γιλντιρίμ συμφώνησε και τόνισε πως «οι ευκαιρίες που έχουν οι δύο χώρες είναι περισσότερες από τα υπάρχοντα προβλήματα».

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα στο πλαίσιο της λογικής με ψυχραιμία και με τον καλύτερο τρόπο να οδηγούμαστε στην επίλυσή τους» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια επίσκεψη που πραγματοποιείται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή όσο και για τις ευρωτουρκικες σχέσεις ευρύτερα, σημειώνοντας: «Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε σε διακυβερνητικό επίπεδο στη Σμύρνη, είχαμε ανοίξει μια πολύτιμη ευρεία θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών και θα ξαναπιάσουμε το νήμα για να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και σχέσεις συνεργασίας. Είναι πεποίθησή μας ότι αυτές οι σχέσεις μπορούν να αποβούν προς όφελος των δύο λαών».

«Υπάρχουν και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Εγώ πρέπει να επισημάνω ένα πράγμα: και οι δύο χώρες είχαν δυσκολίες και οι δύο δεν προσπάθησαν να επωφεληθούν των δυσκολιών του γείτονα… Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο και αυτό κάνουν» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Προσβλέπω ακόμα στη δυνατότητα προσέγγισης των προβλημάτων με θετικό τρόπο καθώς και εσάς οι σπουδές σας είναι θετικές, είστε μηχανικός όπως εγώ».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 13:00