«Το μέλλον αυτού του τόπου, το μέλλον σας, δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι η ανεργία, η διαλυμένη εκπαίδευση, η μετανάστευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα της ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως ανέφερε, η Ευρώπη είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και απλώνονται μπροστά της τρεις βασικές επιλογές: «Η πρώτη είναι η επιμονή στο δόγμα της κ. Μέρκελ. Είναι η πεπατημένη που έχει προκαλέσει τραγωδίες, η λογική της υποτίμησης της εργασίας, της περιουσίας και της ζωής των ανθρώπων μέσα από βάρβαρα μνημόνια. Η δεύτερη είναι η λογική της εθνικής αναδίπλωσης και του λαϊκισμού. Είναι το μίγμα του νεοφασισμού και της επιστροφής σε εποχές καταστροφής. Η τρίτη είναι η επιλογή και η στρατηγική της αριστεράς, που αγωνίζεται για την Ευρώπη των λαών, που ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, είπε πως μεγαλώνει και απλώνεται μέρα με τη μέρα.

«Η λαϊκή προσδοκία, πολλαπλασιασμένη από τη φτώχεια και την απόγνωση που γέννησαν τα τελευταία πέτρινα χρόνια, ακουμπά στο ΣΥΡΙΖΑ, οχι μόνο για τους καθημερινούς αγώνες αλλά και για τη διακυβέρνηση της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Διευκρίνισε πως όταν λέει έτοιμοι δεν εννοεί έτοιμοι για τη διαχείριση της σημερινής κατάστασης. «Εμείς θα αλλάξουξε τους κανόνες» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση:

«Φούσκα και κύκνειο άσμα τους θα αποδειχτεί και η συζήτηση που προκαλούν για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης. Έχει βέβαια και την αστεία πλευρά του αυτό. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους επειδή οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται τους βουλευτές τους. Κανονικά θα έπρεπε οι βουλευτές της να ζητούν από την κυβέρνηση αποδείξεις ότι τους εμπιστεύεται. Εκβιάζουν μια κάποια πειθαρχία στο ίδιο τους το στρατόπεδο που διατρέχεται από γκρίνιες, νευρικές κρίσεις και κινήσεις του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και την ίδια στιγμή, διατείνονται ότι η συγκυβέρνηση αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα».

«Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε πως στη δημοκρατία καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν έχει την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης