Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου, 13 μόνο ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και από τους βασικούς βουλευτές που βρέθηκαν κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νικολόπουλος με την ενέργειά του προκαλεί σοβαρά ερωτήματα ως προς την πορεία αυτής της κυβέρνησης στα ζητήματα αιχμής, όπως είναι η επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα του τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Αν η πρώτη παραίτηση κυβερνητικού στελέχους, αυτή του Γιώργου Βερνίκου, αφορούσε σε τυπικά νομικά ζητήματα, η παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου έχει σαφή πολιτικά αίτια, τουλάχιστον όπως η ενέργεια αυτή εμφανίζεται από τις δηλώσεις του και την επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στο Μαξίμου.

«Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, στο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου.

Κατά τη συζήτηση προέκυψε θέμα αρμοδιοτήτων του υφυπουργού Εργασίας. Κατά τους ισχυρισμούς του Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Νικολόπουλο να περάσει από το γραφείο του για να συζητήσουν το ζήτημα, αλλά εντός της επόμενης ώρας -μετά το τηλεφώνημα- ο υφυπουργός δημοσιοποίησε την παραίτησή του.

Μία δεύτερη εκδοχή

Κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν το απομεσήμερο της Δευτέρας και μία δεύτερη εκδοχή για το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Εργασίας. Κατά τα στελέχη αυτά, το Μαξίμου φέρεται εξοργισμένο με τον κ. Νικολόπουλο. Λέγεται, δε, χαρακτηριστικά: «Ξαφνικά τι έγινε και άλλαξε στάση ο βουλευτής;», αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε το βράδυ της Κυριακής την επιστολή παραίτησης στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Κανείς όμως, όπως ήταν λογικό, λόγω της ημέρας (Ολομέλεια στη Βουλή) δεν άνοιξε την επιστολή να διαβάσει το περιεχόμενό της, καθώς μόνο ως αστείο θα εκλαμβανόταν μέλος της κυβέρνησης να γνωστοποιεί την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα λίγες ώρες πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός, πηγαίνοντας νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησε να διαβάσει την επιστολή και έγινε έξω φρενών με την επιχειρηματολογία του κ. Νικολόπουλου, στον οποίο και τηλεφώνησε αμέσως.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απάντησε σημείο προς σημείο στα επιχειρήματα του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να τα υποστηρίξει. Μάλιστα, όταν ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να κλείσει το θέμα, του ζήτησε να τα πούνε αργότερα ή ακόμα και να συναντηθούν, ο κ. Νικολόπουλος, προφανώς έχοντας άλλα σχέδια κατά νου, δεν αποδέχθηκε.

Αντί να συζητήσει με τον πρωθυπουργό επί της ουσίας, επέλεξε να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας, δημιουργώντας κυβερνητική κρίση και ακυρώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι γίνεται μια καινούργια αρχή.

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκινάει μια δύσκολη πορεία και βασικό στοιχείο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις άμεσα, για να κερδίσουμε ως χώρα την επαναδιαπραγμάτευση που δεν κερδίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη, υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Αντιδράσεις από Μαξίμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, δεν είναι όλοι για τα δύσκολα».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας

Νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στη θέση του παραιτηθέντος Ν. Νικολόπουλου, ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στη Καβάλα στις 18 Αυγούστου του 1965. Πατέρας του είναι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, για 18 χρόνια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και μητέρα του η Καίτη Καλαϊτζή. Ζει μόνιμα στην Καβάλα και είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά καθώς και Ιταλικά.

Το 1984 ο Νίκος αποφοιτεί αριστούχος από το Κολέγιο Αθηνών και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, λαμβάνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Εφετείο Θράκης. Αναχωρεί για τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Αποφοιτεί το 1989 με πτυχίο Οικονομικών και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, ενώ τα καλοκαίρια του 1988 και 1989 παρακολουθεί μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πανεπιστήμιο της Κομπιέν της Γαλλίας, προετοιμάζοντας τη Διπλωματική του Εργασία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.. Συνεπής στη διά βίου μάθηση, το 2006 εγγράφεται σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΒΑ (από απόσταση), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Την περίοδο 1992 – 2000 εργάζεται στην εταιρεία «Μάρμαρα Καβάλας ΑΕ» στο τμήμα εξαγωγών και μετέπειτα ως διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του μαρμάρου στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Κατά τα έτη 1998 – 2000 διατελεί εκλεγμένος γραμματέας και μετέπειτα ειδικός σύμβουλος του νεοσύστατου τότε Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήταν πρώτος επιλαχών βουλευτής στις εκλογές του 2004. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009 με τη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού και γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Άμυνας και Ελληνισμού Διασποράς, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς τον όρισε υπεύθυνο του Πολιτικού Παρατηρίου για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1981. Ενεργό κομματικό μέλος της ΕΚΟ επιστημόνων Νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας από το 1998 μέχρι το 2004. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας από το 1999. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπήρξε αθλητής του ΝΟΚ, πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος στην κολύμβηση 1978-1979 και μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στην υδατοσφαίριση την περίοδο 1980 – 1981. Προσέφερε στον υγρό αθλητισμό της πόλης μέχρι το 1994, οπότε και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Δεν έχει σταματήσει όμως να ασχολείται με πολλά αθλήματα, τα οποία έχει κάνει πλέον τρόπο ζωής.

«Η παραίτηση του Ν.Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, επειδή διαφώνησε με την πολιτική που ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα εργασιακά, δείχνει τι θα επακολουθήσει για τους εργαζόμενους, ήταν το σχόλιο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Φανταστείτε τι περιμένει τους εργαζόμενους»

Η στάση του κ. Νικολόπουλου αναδεικνύει το αυτονόητο που θα έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι των ψηφοφόρων τους. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα συνέβη το αδιανόητο. Υπουργός της κυβέρνησης ψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της και αμέσως μετά παραιτείται ισχυριζόμενος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης υπουργείου Εργασίας».

«Έτσι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η διαπραγμάτευση ήταν προεκλογικό παραμύθι που εγκαταλείπεται από την 1η ημέρα λειτουργίας της κυβέρνησης. Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο ελληνικός λαός με αμηχανία αλλά και με οργή αναρωτιέται ποιος κοροϊδεύει ποιόν και για πόσο ακόμα;».

Δήλωση εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστου Ζώη, για την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου:

«Σήμερα συνέβη το αδιανόητο. Υπουργός της κυβέρνησης ψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της και αμέσως μετά παραιτείται ισχυριζόμενος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης Υπουργείου Εργασίας.

Έτσι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η διαπραγμάτευση ήταν προεκλογικό παραμύθι που εγκαταλείπεται από την 1η ημέρα λειτουργίας της κυβέρνησης.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο ελληνικός λαός με αμηχανία αλλά και με οργή αναρωτιέται ποιος κοροϊδεύει ποιον και για πόσο ακόμα.

Είναι προφανές ότι ο κ. Νικολόπουλος επιβάλλεται να εξηγήσει πλήρως, άμεσα τι ακριβώς ζήτησε η τρόικα από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και αποδέχτηκε η κυβέρνηση, ώστε να οδηγηθούν οι σχέσεις τους σε διαζύγιο.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αυτή είναι μόνο η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.

Προειδοποιήσαμε εγκαίρως τους Έλληνες για αυτά που έρχονται. Η σημερινή εξέλιξη μας επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά».

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 13:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης