της Άντζελας Πεΐτση

Ως συνάντηση πολλών ερμηνειών και γεφύρωσης πολιτικών γεγονότων χαρακτηρίζεται η πρώτη επίσκεψη, που πραγματοποίησε ως πρόεδρος της ΝΔ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, λόγω της 80ης ΔΕΘ και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, ο κ. Μεϊμαράκης ενέταξε στο πρόγραμμα του, επίσημη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στο παραδοσιακό κτίριο της Περιφέρειας.

Η συνάντηση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα. Εκτός από τα εθιμοτυπικά, πάντα ουσία και σημασία έχει η ερμηνεία της κίνησης αυτής. Είναι η πρώτη φορά λοιπόν, που πηγαίνει Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε, πως η «κονταρομαχία» στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν μεταξύ δύο γαλάζιων ισχυρών στελεχών, «αυτής» του Απόστολου Τζιτζικώστα και «εκείνης» του Γιάννη Ιωαννίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ, δεν είχε δώσει την κομματική της στήριξη στο νυν περιφερειάρχη και ήταν γνωστό σε όλους πως οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές, αν δεν ήταν και… ανύπαρκτες. Ο κ. Τζιτζικώστας, επίσης, δεν είχε παρευρεθεί στις περσινές επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα φαίνεται να «κλείνει» ένα ανοιχτό μέχρι πρότινος μέτωπο, καθώς ο κ. Τζιτζικώστας, ποτέ δεν κατέθεσε την κομματική του ταυτότητα και ποτέ δεν πήγε ενάντια στο κόμμα που τον ανέδειξε.

Επίσης, η αποδοχή και η διεισδυτικότητά του στον γαλάζιο χώρο αποτυπώθηκε με τα συντριπτικά αποτελέσματα που πήρε στις εκλογές.

Η συνάντηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να πραγματοποιήσει τον πρώτο σταθμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ, για την ετοιμότητα της περιφέρειας ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμεβρίου, για τα προβλήματα της περιφέρειας, το τρέχον ΕΣΠΑ και το νέο ΕΣΠΑ. Ειδικά για το πρώτο, ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως «σταμάτησε τη χρηματοδότηση στην Περιφέρεια. Δεν έδωσε 40 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλα τα έργα και να γίνουν απολύσεις εργαζομένων».

Στο πολιτικό σκέλος των δηλώσεων του, ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε πως «εύχεται να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία», καθώς «ο τόπος δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξέφρασε την αμέριστη χαρά του για την επίσκεψη του αυτή, στον «πολύ καλό φίλο», όπως αποκάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα.

Αναφερόμενος στα αυτοδιοικητικά είπε ότι «κάθε περιφερειάρχης είναι θεσμικός φίλος με την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε αν υπάρξει κλίμα συνεννόησης, να προχωρήσουμε μπροστά». «Δεν είναι τα πράγματα εύκολα», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως «πρέπει να προκύψει μία κυβέρνηση που να μπορεί να φέρει επενδύσεις. Εμείς ερχόμαστε μ’ έναν ενωτικό λόγο. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά».

Συμβολισμοί

Δύο συμβολικά δώρα πρόσφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το πρώτο αφορά στο «Λεύκωμα του Ολύμπου» με την παρότρυνση να κατακτήσει ο πρόεδρος της ΝΔ την κορυφή και την «Πολιτεία» του Πλάτωνα με την ελπίδα πως «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζτζικώστας.

Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο γυάλινο κτήριο της Περιφέρειας, όπου συναντήθηκε με περιφερειακούς συμβούλους και φίλους του κόμματός του. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες έκαναν μία μικρή βόλτα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας και ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε.





σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης