«Κρύβετε το κείμενο της παράτασης για να μη φανεί ότι σας πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ.» κατηγόρησε την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύεσεων με τους εταίρους.

«Ζητάτε τώρα από εμάς τα ρέστα για τα δημαγωγικά σας ψέματα, όχι μόνο τα προεκλογικά, αλλά των τελευταίων πέντε ετών. Αυτό πάει πολύ!», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Χρωστάτε την πολιτική και εκλογική σας υπόσταση στην αντιμνημονιακή ψευδολογία, πάνω στις πλάτες της δικής μας υπευθυνότητας.

»Το 36% του ελληνικού λαού σας ψήφισε τον Ιανουάριο με τη σκέψη ότι η χώρα πέρασε οριστικά τον κάβο και είναι ασφαλής.

»Σας ψήφισε με την προσδοκία να πετύχετε κάτι περισσότερο κ όχι να ακυρώσετε τις θυσίες του λαού κ να πάτε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αντί να συνεχίσετε από εκεί που ήταν η χώρα την παραμονή εκλογών, πήγατε βαθειά μέσα στο μνημόνιο, με μόνη προοπτική το μνημόνιο 3.

»Φάγατε δυο πολύτιμους μήνες και επιδεινώσατε όλα τα οικονομικά μεγέθη. Το αποτέλεσμα:Υστέρηση εσόδων.Διαρροή καταθέσεων.Ακύρωση πρωτογενούς πλεονάσματος.Επαναφορά αγωνίας για πιστωτικό γεγονός.

»Θυμηθείτε τι λέχθηκε και τι έγινε τους δύο αυτούς μήνες. Λέγατε: Δεν θέλουμε παράταση μνημονίου, αλλά πρόγραμμα – γέφυρα. Τι έγινε; Υπογράψατε ερήμην της Βουλής πανομοιότυπη συμφωνία παράταση.

»Λέγατε : Δεν θέλουμε τις δόσεις, αλλά μόνο αύξηση του ELA. Τι έγινε; Εκλιπαρείτε για τις δόσεις, αυξάνεται συνεχώς ο ELA.

»Λέγατε : Δεν μιλάμε με την τρόικα Τι έγινε ; Διαπραγματεύεστε με τους «τρεις θεσμούς», το Brussels group, το Athens group. Είστε σε ταμειακό και γεωπολιτικό πανικό. Έχετε περιέλθει σε στρατηγικό εγκλωβισμό.

»Περάσαμε αρχικά τη φάση Βαρουφάκη. Φαγώθηκε ο πρώτος μήνας. Μετά περάσαμε στην φάση Τσίπρα.

»Ποιο είναι επιτέλους το χρονοδιάγραμμα; Μέχρι ποιο σημείο θα μας πάει η συμφωνία που επιδιώκετε; Ενώ η Αυγή κραυγάζει «λεφτά υπάρχουν» προχωράτε σε σάρωμα των αποθεματικών ταμείων. Μετατρέπετε την ελληνική κοινωνία σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Το θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης