Μιλώντας ενώπιον του νέου υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο λαός επέλεξε τη σταθερότητα.

«Η εθνική αυτή προσπάθεια», σημείωσε, «οφείλει να λειτουργεί με καθαρή στόχευση, ευελιξία και σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία, με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι σαφές: «Νέα μέτρα λιτότητας αποκλείονται. Αντιθέτως το πρωτογενές πλεόνασμα έγινε κοινωνικό μέρισμα» και έτσι θα συνεχίσει η κυβέρνηση όπως είπε, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι έχει ως υποχρέωση «να συμπράξει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

«Η κυβέρνησή μας δεν είναι μια δικομματική κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας», διευκρίνισε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το μέλλον της χώρας εκτίμησε ότι η Ελλάδα «βγαίνει από το μνημόνιο. Αυτοί που για τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους περιμένουν ένα ακόμη μνημόνιο, θα απογοητευτούν πολύ».

Μεταξύ άλλων προέταξε ως κύριους στόχους της νέας κυβέρνησης την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ετοιμότητα των τραπεζών έτσι ώστε να διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Προτεραιότητα», είπε, «είναι η αποκατάσταση των αδικιών και η προστασία ευπαθών ομάδων» ενώ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και την ανάγκη συναίνεσης.

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία… Θα το καταφέρουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης