Συνολικά 24 τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την Έρευνα που συζητείται στη Βουλή, δίνοντας λαβή σε σχόλια για ρυθμίσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που περνούν στα κρυφά εν μέσω απεργίας των μέσων Ενημέρωσης.

Ανάμεσα στις τροπολογίες είναι και αυτή για την κακοδιαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία εμπλέκεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος ΣταθάκηςΑπό τις 24 τροπολογίες οι οκτώ είναι υπουργικές και οι άλλες 16 ικανοποιούν αιτήματα βουλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις τροπολογίες είναι και αυτή για την κακοδιαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αφορά στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, εναντίον του οποίου καθώς και κατά καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών είχαν καταλογιστεί για την περίοδο 1996 – 2004 ποσά για αδικαιολόγητες δαπάνες στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες αυτές είχαν κριθεί ως «ανοίκειες» από τη Δικαιοσύνη.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μια ακόμη βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Εργασίας. Η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων -σύμφωνα με την τροπολογία- θα γίνεται μόνο με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Πρόνοιας.

«Χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αποφασίζουμε και εκμισθώνουμε, εκποιούμε ή παραχωρούμε με ή χωρίς αντάλλαγμα, λέει η τροπολογία. Η κα. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο τις καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το γενικό γραμματέα του υπουργείου. Μπράβο!» αναφέρει με ανακοίνωσή του σε έντονο ύφος ο βουλευτής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια άλλη τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακάμπτει τελείως το Ελεγκτικό Συνέδριο όσον αφορά στην πληρωμή των υπαλλήλων στην καθαριότητα. «Με την εν λόγω διάταξη θα αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων του ως άνω προσωπικού και θα αντιμετωπισθούν ομοιόμορφα όλες οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας» αναφέρεται στην αιτιολογία της τροπολογίας.

Επιπλέον, μεταξύ των τροπολογιών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκείνες που αφορούν στη δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τη στελέχωση των γραφείων των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας «περνά» μέσω του νομοσχεδίου ρυθμίσεις όπως η μείωση σε ένα χρόνο της διαδικασίας από την αίτηση έως και την εκλογή ενός μέλους ΔΕΠ και η τροποποίηση του καταστατικού του Ιδρύματος «Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος».


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης