Την ανάγκη θέσπισης ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, με διαφάνεια και κανόνες, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας. «Eίναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε έναν μήνα» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αποσύνδεσης της κινητικότητας και των απολύσεων, διευκρίνισε ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι απολύσεις θα προέλθουν επίσης από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπαλλήλους αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στην εργασία τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι από τον Ιούλιο του 2012 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο, ενώ εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο πιο συνεπής είναι η χώρα σε ό,τι αφορά στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στη διαπραγμάτευση» τόνισε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κλίμα τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό στο οποίο έγινε η διαπραγμάτευση στις αρχές Ιουνίου. «Εύχομαι να είναι μια επίσκεψη ρουτίνας η οποία θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας εκπληρώνει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει» επεσήμανε αναφερόμενος στην άφιξη της τρόικας για τη φθινοπωρινή της αξιολόγηση.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης