Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία της χώρας του που διαρκεί εδώ και δεκαετίες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λύση για την ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να συνομιλούν «ακόμη και αν χάσουμε την προθεσμία του Ιουνίου». «Επιλύουμε τη διένεξη για να ενισχύσουμε την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών και των δύο χωρών», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ακόμη πως συζήτησε την πρόοδο στην επίλυση της διένεξης για το όνομα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης