Aπό τη σκηνοθέτιδα – εκπαιδευτικό, Eλισάβετ Θεοδώρου (ΜΑ Theater Paris VIII) και τον συγγραφέα των best-seller παιδικών βιβλίων: «Το Μπλοκάκι ενός UFO», «Κάποτε στη Μελωδιούπολη», «Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες» Γ. Κωνσταντινίδη, έρχεται μετά τη Γαλλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η διαδραστική παράσταση: «Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aυτήν τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στην Παιδική Σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού «Αθηναΐς», οι 7 καλές τέχνες: η μουσική, η ζωγραφική, η γλυπτική, ο κινηματογράφος, η ποίηση κι χορός, μονομαχούν με κέφι, χρώμα, θέατρο κι αγάπη ενάντια στον πολέμο, στην αλαζονεία και στο καταστροφικό «Εγώ».

Άραγε ποιος θα νικήσει; Στη καρδιά μας τι θα κυριαρχήσει;



Yπόθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας μύθος ξεκινά για τον στρατάρχη «H ατσάλινη καρδιά» έναν κατακτητή, μεγάλο και τρανό, που φτάνει σε μια πόλη όπου όλοι ασχολούνται με τις 7 τέχνες. Χάνοντας μυστηριωδώς τον στρατό του, συναντά ένα κοριτσάκι που παίζει ατάραχο μουσική. Καθώς πάει να σηκώσει σπαθί, το κοριτσάκι τον κοιτά και γλυκά του τραγουδά «έτσι ατσάλινη που είναι η ψυχή έτσι ατσάλινος ας γίνεις κι εσύ». Τότε ευθύς μεταμορφώνεται σε άγαλμα! 10 χρόνια μετά, το άγαλμα ξυπνά, ο χρόνος πίσω γυρνά κι ανακαλύπτει… τι έγινε εκείνη την εποχή.

Πώς χάθηκε άραγε ο στρατός του; Τι το ιδιαίτερο είχε η πόλη ετούτη; Πού κρύβεται το μυστικό κλειδί; Άραγε η τέχνη μπορεί να λιώσει μια ατσάλινη καρδιά; Μπορεί να την κάνει να χτυπά δυνατά; Να γελά; Να τραγουδά; Ν΄αγαπά;

Ελάτε να γνωρίσουμε τις 7 καλές τέχνες και ν΄ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη τους! Αυστηρώς κατάλληλη από 3 χρόνων και άνω.

Κείμενο : Γιώργος Κωσταντινίδης – Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη
Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου
Χορογραφίες: Ειρήνη Μεσσήνη Μουσική Επιμέλεια/ Σύνθεση Τραγουδιών: Γιώργος Κωσταντινίδης Εικαστική Επιμέλεια: Μαρία Μεθυμάκη Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Βοηθός σκηνοθέτη: Kασσάνδρα Μπαφαλούκου
Ομάδα Θεατροποιώ: Βασίλης Ασημάκης, Βασιλική Ζαντρίμα, Ειρήνη Μεσσήνη, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Κριστέλα Ζοτάι.

Πληροφορίες Παράστασης:

Μουσική – Θεατρική Σκηνή, Πολυχώρος Πολιτισμού «Αθηναΐς»
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

Διάρκεια:70΄

Τιμή εισιτηρίου και ώρες:

Τις κυρικές στις 11 ωρα για το κοινό :10,00 €/ 8,00 € ( κατόπιν κράτησης)
Και καθημερινές (για σχολεία): 6,00 € ( κατόπιν συνεννόησης)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 414 5404, 2109345378

fb: https://www.facebook.com/theatropiotheatricalteam/

E-MAIL: theatropoio@gmail.com

WEB:http://4elementsfr.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης