Βαριά ήττα με 3-0 σκορ από τη Λάτσιο υπέστη την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ο Κόζακ με γκολ στο 22΄και 40΄έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Πέτκοβιτς, ενώ το «κερασάκι» στην… τούρτα για την ιταλική ομάδα έβαλε ο Φλόκαρι, που σκόραρε στο 58΄, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Μετά από αυτήν την ήττα (σ.σ.: δεύτερη τη φετινή σεζόν με 3-0, μετά από αυτή στο Μάριμπορ) οι «πράσινοι» πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να προκριθούν στους «32» της διοργάνωσης, καθώς βρίσκονται «βυθισμένοι» στην τελευταία θέση του ομίλου, με μόλις δύο βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τότεναμ επιβλήθηκε με 3-1 της Μάριμπορ και έφτασε τους έξι βαθμούς, ούσα στο -2 από τους πρωτοπόρους, «λατσιάλι».

Ο αγώνας

Η εκκίνηση των «πράσινων» στο «Ολίμπικο» ήταν πολύ καλή.  Οι παίκτες του Φερέιρα ήταν αρκετά δραστήριοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, εντούτοις στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τα «ηνία» στο ματς και έβγαλαν στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει στα φετινά παιχνίδια του το «τριφύλλι».

Μάλιστα η υπεροχή των «λατσιάλι» δεν άργησε να μετουσιωθεί σε γκολ, αν και νωρίτερα και δη στο 20ο λεπτό οι «πράσινοι»… φλέρταραν με το 0-1, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία Χουχούμη, Σπυρόπουλου και σέντρα του τελευταίου, ο Ράντου πρόλαβε να διώξει προ του Τοτσέ που ήταν έτοιμος να πλασάρει.

Όμως, όπως προαναφέραμε, αντί να πετύχει γκολ εν τέλει το δέχτηκε η ομάδα του Φερέιρα. Στο 22ο λεπτό η ομάδα του Πέτκοβιτς, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή της στα καρέ του Καρνέζη άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Κόζακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ήταν… Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα πέταξε «λευκή πετσέτα» στον αγωνιστικό χώρο και δέχτηκε και δεύτερό τέρμα. «Δράστης» και πάλι ο Κόζακ, ο οποίος στο 40′, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Χουχούμη δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 2-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς για τους γηπεδούχους.

Το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε η Λάτσιο στα καρέ του «τριφυλλιού» πέτυχε και τρίτο γκολ, με την κεφαλιά του Φλόκαρι στο 58΄ από σέντρα του Ζάρατε (3-0).

Οι παίκτες του Πέτκοβιτς αν και κατέβασαν… ταχύτητα στο τελευταίο ημίωρο, δεν απειλήθηκαν από την ομάδα του Φερέιρα, που μόνο στις φανέλες πλέον θυμίζει την ομάδα που πριν από χρόνια έβγαζε ασπροπρόσωπο το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός των τειχών.

Κίτρινες: Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Βελάσκες

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σιανί, Σκαλόνι, Ράντου, Γκονζάλες (67΄ Ερνάνες), Ονάζι, Λεντέσμα (80΄ Λούλιτς), Ζαράτε, Κόζακ (76΄ Κλόζε), Φλόκαρι, Τσάνα.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα (78΄ Λαγός), Χουχούμης (59΄ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Τοτσέ (23΄ Πετρόπουλος).

Το πρώτο γκολ του Κόζακ:


Το δεύτερο γκολ του Κόζακ:

Το γκολ του Φλόκαρι

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Λάτσιο 8 (5-1)
2. Τότεναμ 6 (5-3)
3. Μάριμπορ 4 (5-5) 
4. Παναθηναϊκός 2 (2-9) 

Η επόμενη αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Μάριμπορ
Λάτσιο-Τότεναμ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης