Ο Σταύρος Κοντονής υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία συμμετείχε στον τελικό της Ευρωλίγκας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού στο περιθώριο της συνάντησης έστειλε μήνυμα ενόψει των τελικών της Basket League και προειδοποίησε ότι ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση.

«Δέχτηκα σήμερα την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους συγχαρώ για την επιτυχία τους να συμμετάσχουν στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες φιλάθλους να βρίσκονται ελληνικές ομάδες στους τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Και μιλάω για τους υγιείς φιλάθλους, αυτούς που μπορούν να καταλάβουν και να αντιληφθούν τις χαρές του αθλητισμού και όχι αυτούς οι οποίοι προσέρχονται στα γήπεδα με μοναδικό γνώμονα τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και τον τυφλό οπαδισμό. Θέλω λοιπόν να πω σήμερα προς όλους, ενόψει και των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ, ότι όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να παρακολουθήσουν τους αγώνες με την ευπρέπεια που πρέπει να διακρίνει τον κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να μην βάλουν κατά των αντιπάλων ομάδων και των διαιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι και οι διαιτητές άνθρωποι και μπορεί να κάνουν κάποια λάθη. Δεν είναι ανάγκη όλα να τα εντάσσουμε σε ένα κλίμα καχυποψίας και δόλου. Εάν αντιληφθούμε ότι ο αθλητισμός είναι ευλογία και προσφέρει μόνο καλά, μπορούμε να αποκαταστήσουμε ένα καλό κλίμα στα γήπεδα και να χαιρόμαστε όλοι το θέαμα που βλέπουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει όλοι να παίρνουμε και να δίνουμε: να κερδίζει ο καλύτερος. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλα σε όλους τους φιλάθλους, προσερχόμενος στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσω τον τελικό του Ολυμπιακού, αυτό είπα σήμερα και στους διοικούντες και στους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό λέω και σε όλους τους Έλληνες: να προστατέψουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας και ο κάθε φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα του, να την προστατέψει πρώτα και κύρια με τη συμπεριφορά του και με τον τρόπο που παρουσιάζεται και παρακολουθεί τον αγώνα», δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής και μετά από ερώτηση αναφέρθηκε στους τελικούς του μπάσκετ:

«Τονίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και θα το κάνει προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να ευνοήσει και να αδικήσει κανένα σωματείο. Από εκεί και πέρα να δουν και οι διοργανώτριες αρχές πως θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες, αυτόν της ισονομίας, γιατί αυτό απαιτεί ο Έλληνας φίλαθλος να υπάρχει ισονομία και καθαρά πρωταθλήματα. Και εμείς κάνουμε προσπάθεια να διασφαλίσουμε και τα δύο. Σε ό,τι αφορά τη σειρά των τελικών, εμείς ως Πολιτεία θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όμως πρέπει και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι πρώτα απ’ όλα είναι καθήκον και χρέος τους, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική νεολαία, να δείχνουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Το δεύτερο που το χω πει πολλές φορές είναι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση. Αν θέλουν να κάνουν κακό στις ομάδες τους, ας το επιχειρήσουν. Θα δουν ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αν και νομίζω ότι πλέον όσα προβλέπει ο νόμος δεν είναι εκπλήξεις αλλά τα λογικά επακόλουθα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης