Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, που διεξήχθη στο Βέργκλ με αντίπαλο τη γερμανική Μπραουνσβάιγκ.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 68’ (Κόρτε), ωστόσο έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 76ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «τριφύλλι» βρίσκεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους και όπως είναι λογικό παρουσίασε στην αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα έλλειψης φυσικής κατάστασης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Εντούτοις γκολ δεν κατάφεραν να σημειώσουν στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Φερέιρα, καθώς η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 11′, το πλασέ του Τοτσέ στο 13′, αλλά και η εξ επαφής κεφαλιά του Λαγού στο 37′ δεν βρήκαν στόχο.

Όσο περνούσαν πάντως τα λεπτά η απόδοση του «τριφυλλιού» έπεφτε, με αποτέλεσμα η -πιο έτοιμη εν συγκρίσει με τον Παναθηναϊκο- γερμανική ομάδα να κερδίζει χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κούραση επηρέασε εμφανώς τους «πράσινους», τα τρεξίματα από τα πλάγια, είτε με Σισοκό είτε με Ζέκα, ήταν πολύ λιγότερα κι έτσι η ομάδα του Φερέιρα δυσκολευόταν αρκετά στην ανάπτυξη.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 68΄ με τον Τζιανλούκα Κόρτε, ωστόσο η απάντηση της ελληνικής ομάδας δεν άργησε να έρθει.

Πιο συγκεκριμένα στο 76΄ μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου ο Πετρόπουλος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον γκολκίπερ της Μπραουνσβάιγκ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σεϊταρίδης, ο οποίος πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Μαρίνου, που γύρισε το πόδι του στην προθέρμανση και τέθηκε νοκ-άουτ από την αναμέτρηση.

Θετικός ήταν επίσης ο Βελάσκες, ο οποίος αγωνίστηκε μαζί με τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, ενώ αρκετά δραστήριος εμφανίστηκε και ο Λαγός, που ήταν στα χαφ, μαζί με τον επίσης πολύ καλό Βιτόλο.

Παναθηναϊκός- Μπραουνσβάιγκ 1-1

Γκολ: 76’΄Πετρόπουλος – 68′ Κόρτε

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46΄ Κοτσόλης), Μαρίνος, Βύντρα, Βελάσκες, Ιωαννίδης (46΄ Σπυρόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα (73΄ Δώνης), Λαγός (59΄ Κουσίδης), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (58΄ Πετρόπουλος).

Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ: Πέτκοβιτς, Μπίκαξιτς, Ντογκάν, Κουμπελά, Κονκ, Θόιερκοουφ, Κρατζ, Ρέιτσελ, Κορέια, Πφιτζνερ, Κρούπκε

Το γκολ του Πετρόπουλου

Το γκολ του Κόρτε

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης