Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που συγκλόνισαν την υφήλιο και προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων, οι γερμανικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν ανάλογη τραγωδία στο Αννόβερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα γεμάτο με εκρηκτικά σε κοντινή απόσταση από το στάδιο λίγη ώρα προτού πραγματοποιηθεί ο φιλικός αγώναςΌπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, άγνωστοι τοποθέτησαν το βράδυ της Τρίτης εκρηκτικά σε
ημιφορτηγό, το οποίο ήταν… καμουφλαρισμένο ασθενοφόρο, στάθμευσαν σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της πόλης, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας.

Παράλληλα «ύποπτο αντικείμενο» φαίνεται ότι εντοπίστηκε και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης, Φόλκερ Κλούβε, έκανε μάλιστα λόγο για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά».

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα γεμάτο με εκρηκτικά σε κοντινή απόσταση από το στάδιο λίγη ώρα προτού πραγματοποιηθεί ο φιλικός αγώνας. «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε εκτός από το παιχνίδι ανάμεσα στα «πάντσερ» και τους «οράνιε», που επρόκειτο να διεξαχθεί παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, και φυσικά ακυρώθηκε, εκκενώθηκε και ο συναυλιακός χώρος όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την καγκελάριο και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα.

Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Οι γερμανικές αρχές έχουν αποτρέψει 11 επιθέσεις

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ αποκάλυψε ότι, κατά το παρελθόν, η Γερμανία απέτρεψε την εκδήλωση τουλάχιστον 11 επιθέσεων φανατικών ισλαμιστών.

«Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ είπε ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

«Υπάρχει μία απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης