Tον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι μέχρι το καλοκαίρι του 2021, στο οποίο τοποθετήθηκε και ρήτρα ύψους 700.000.000 ευρώ προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα υπόθεση… Νεϊμάρ.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος ο Αργεντινός σούπερ σταρ να χαθεί ως ελεύθερος, όπως γράφει το sport24, αν προκύψουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Mundo», στο συμβόλαιο του 30χρονου επιθετικού υπάρχει ειδικός όρος που του επιτρέπει να αποχωρήσει ως ελεύθερος σε περίπτωση που αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας κι οι «μπλαουγκράνα» δεν αγωνιστούν στο ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό ή το γαλλικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα έχει ανησυχήσει τον Μέσι, ο οποίος δεν θα ήθελε να βρεθεί προ εκπλήξεως, αν αποφασιστεί η «απόσχιση» της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία. Για αυτόν τον λόγο προέβη σ’ αυτήν την κίνηση. Από τη μεριά τους, οι διοικούντες την «Μπάρτσα» υπό τον φόβο να τον χάσουν ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2018 έκαναν δεκτή την επιθυμία του.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας (Generalitat de Catalunya) προέβη σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία. Οι κάτοικοι της Καταλονίας τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ του «ναι», αλλά το δημοψήφισμα θεωρήθηκε παράνομο με βάση το ισπανικό σύνταγμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολιτική αναταραχή στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης