Κατά πολλούς, η δεκαετής «κόντρα» μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης και κατασκευής τσιπ-εγκεφάλων γραφικών, δηλαδή των nVIDIA και AMD, είναι ανούσια, καθώς και οι δύο εταιρείες προσφέρουν κάρτες γραφικών εξαιρετικής επίδοσης. Εντούτοις, οι απανταχού λάτρεις των επιδόσεων, οι οποίοι παράλληλα εστιάζουν και στην οικονομικότερη επιλογή, δεν μπορούν παρά να εκτιμήσουν τις νέες προσθήκες της πολυβραβευμένης σειράς καρτών γραφικών με την τεχνολογία 28nm (σμίκρυνση τσιπ στα 28 νανόμετρα = 28 δισεκατομμυριοστά του μέτρου), τις «AMD Radeon HD 7870 GHz Edition» και «AMD Radeon HD 7850».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «οικογένεια» των Radeon HD 7800 διαθέτει την τεχνολογία αιχμής Graphics Core Next Architecture (GCN) της AMD, που προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση και αποτελεσματικότητα, συνεπικουρούμενη από τις τεχνολογίες PCI Express 3.0, AMD ZeroCore και AMD Eyefinity 2.0. Οι δύο νέες κάρτες γραφικών διαθέτουν 2GB μνήμης RAM – τύπου GDDR5 και θα είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο από κορυφαίους συνεργάτες της AMD, όπως οι ASUS, Club 3D, Diamond, Gigabyte, HIS, MSI, PowerColor, Sapphire, VisionTek και XFX, μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης και ηλεκτρονικών καταστημάτων λιανικής πώλησης.

«Σχεδιασμένη για υπεροχή, αποτελεσματικότητα και γεμάτη με απίστευτες δυνατότητες, η νέα σειρά Radeon HD 7800 της AMD προσφέρει κάτι παραπάνω από τα πιο προηγμένα γραφικά στον κόσμο: τις απίστευτες επιδόσεις που αξίζει ο κάθε χρήστης ή ακόμα και ο πιο απαιτητικός gamer. Η AMD συνεχίζει να ηγείται στον τομέα της καινοτομίας γραφικών για desktop, προσφέροντας ασυναγώνιστες δυνατότητες υπολογιστικής και απαράμιλλες τεχνολογίες, όπως η τεχνολογία GCN Architecture, η οποία αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού» δήλωσε ο Matt Skynner, corporate vice president και general manager, GPU Division, AMD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η AMD έχει λανσάρει την πλήρη σουίτα της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα. Με τη διάθεση της σειράς AMD Radeon HD 7800, θα είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλο το φάσμα των καρτών γραφικών με την τεχνολογία σμίκρυνσης στα 28nm, προσφέροντάς τους έτσι την κατάλληλη τεχνολογία αιχμής που χρειάζονται για την καλύτερη λειτουργία ενός videogame. Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε με την AMD και διαθέτουμε τις εν λόγω κάρτες γραφικών στην αγορά» δήλωσε ο Robert E. Bellack, CEO, NewEgg North America.
Παράλληλα, η σειρά AMD Radeon HD 7800 παρέχει ολοκληρωμένες δυνατότητες, όπως οι τεχνολογίες AMD PowerTune, AMD Eyefinity 2.0, AMD CrossFire (σύνδεση πολλαπλών καρτών ταυτόχρονα σε ένα PC) και 2GB μνήμης RAM – τύπου GDDR5, που επιτρέπουν στους gamer να απολαμβάνουν τα τελευταία παιχνίδια και εφαρμογές της αγοράς.

«Η σειρά AMD Radeon HD 7800 έχει σχεδιαστεί για απαιτητικούς παίκτες. Το videogame με τίτλο ‘Blacklight Retribution’ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια για το 2012, από την άποψη των οπτικών εφέ, και δέσμευση της AMD είναι να πιέσει τα όρια της τεχνολογίας των γραφικών με την τεχνολογία Graphics Core Next Architecture. Έτσι, οι παίκτες θα έχουν μία βελτιστοποιημένη εμπειρία παιχνιδιού για το Blacklight Retribution με τη χρήση μίας κάρτας γραφικών AMD Radeon HD 7800» δήλωσε ο Chance Lyon, Zombie Studios.

   

Περισσότερες πληροφορίες:

(AMD Radeon HD 7870 GHz Edition)
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/7000/7870/Pages/radeon-7870.aspx

(AMD Radeon HD 7850)
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/7000/7850/Pages/radeon-7850.aspx

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης