Αρκετά media outlets παγκοσμίως έχουν αναφέρει ως τώρα μέσω πολλαπλών πηγών ότι έχουν λάβει πληροφορίες για το νέο μοντέλο PlayStation 4, το οποίο έχει κωδική ονομασία PS4 NEO, ενώ έχει γίνει γνωστό και ως PS4K. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, λέγεται ότι το PS4 NEO θα πωλείται στην τιμή του τωρινού μοντέλου ή και ακριβότερα, αναλόγως χαρακτηριστικών, ενώ θα δούμε και μείωση τιμής στο τωρινό μοντέλο.

Από τον Οκτώβριο λένε ότι θα υπάρχει η απαίτηση να κυκλοφορεί το κάθε παιχνίδι στο PS4 με δύο modes: την Base έκδοση και την NEO έκδοση. Όταν τα παιχνίδια “τρέχουν” σε NEO mode, θα χρησιμοποιούν τις extra δυνατότητες του νέου μοντέλου για βελτιωμένες επιδόσεις στο framerate και την ποιότητα της εικόνας. Θα υπάρχει η δυνατότητα 4Κ απεικόνισης, αλλά τα παιχνίδια δε θα απαιτούνται να κυκλοφορούν με τέτοιο output.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Sony συμβουλεύει τους developers να προσπαθήσουν για 4K ανάλυση output και πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αλλά χωρίς να θυσιάζεται το framerate για καλύτερες αναλύσεις. Συγκεκριμένα, “απαιτείται” όσα “τρέχουν” σε NEO mode να είναι στο ίδιο ή και μεγαλύτερο framerate από την βασική έκδοση.

Μια βασική λεπτομέρεια είναι ότι δεν θα υπάρξουν παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μόνο για NEO, καθώς η Sony δε θέλει να διαχωρίσει τη βάση χρηστών της, αλλά ούτε και διαφοροποιούνται τα παιχνίδια στο gameplay τους ή στα χαρακτηριστικά τους (πχ. extra modes ή κάτι τέτοιο). Παρόλα αυτά, αν υπάρχει η δυνατότητα για βελτιώσεις (όπως για παράδειγμα περισσότεροι παίκτες σε couch co-op) τότε αυτό είναι θεμιτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οκτώβρης που αναφέρθηκε παραπάνω δε σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει η νέα συσκευή τότε, αλλά ότι θα ξεκινήσει η συμβατότητα με το νέο μοντέλο. Πρόκειται για κάτι το οποίο μπορεί να έρθει και σε παλαιότερα παιχνίδια μέσω update.

Επισημαίνουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι ανεπιβεβαίωτα και ενδέχεται να μην ισχύουν. Αυτό που μπορούμε να διευκρινίσουμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία που θα επιτρέψει σε AAA τίτλους να τρέχουν σε 4Κ native αναλύσεις και αν γίνει εφικτό κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον, σίγουρα δε θα είναι στην τιμή, που έχει ισορροπήσει αυτή τη στιγμή για τις οικιακές κονσόλες.

Μια μεγάλη πιθανότατα είναι να δούμε κάποιο νέο “Slim” μοντέλο ή ακόμα και μοντέλο με βελτιωμένα χαρακτηριστικά με 4Κ output, HDMI 2.0 κλπ. για media χρήση (πχ. Netflix σε 4K), αλλά ο διαχωρισμός σε δύο modes για το κάθε παιχνίδι είναι δύσκολη διαδικασία με πολλές επιπλοκές, ενώ οι φήμες που μιλούν για 4Κ gaming (σε AAA games) αγγίζουν τη σφαίρα του φανταστικού.

Σε podcast που παρευρέθηκε πρόσφατα ο γνωστός insider shinobi602 (του οποίου σχεδόν όλες οι φήμες έχουν επαληθευτεί) δήλωσε πως η αναβαθμισμένη έκδοση του PlayStation 4 που ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό δε θα κάνει την εμφάνισή της στην E3 2016, αλλά αργότερα στην Paris Games Week, ώστε να συμπέσει με την κυκλοφορία του PlayStation VR και να γίνει καλύτερά η αφομοίωσή του στην αγορά.

Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από την Sony για το νέο μοντέλο PlayStation 4.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης