Πριν μερικές ημέρες το zougla.gr είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις οθόνες των iPhone 6 και 6 Plus, το οποίο οφείλεται σε ελλιπή σχεδιασμό, καθώς με τη χρήση του κινητού χαλούν οι κολλήσεις της logic board με τα touchscreen controller chips.

Διαβάστε για το πρόβλημα με τις οθόνες των iPhone 6 και 6 Plus εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To συγκεκριμένο θέμα, που ονόμασαν οι χρήστες “Touch Disease”, φαίνεται να επηρεάζει όλο και περισσότερες συσκευές της Apple, που κυκλοφόρησαν το 2014. Η λύση δε βρίσκεται στην αντικατάσταση οθόνης, αλλά στην αντικατάσταση συσκευής. Η Apple όμως δεν αντικαθιστά συσκευές, που είναι εκτός εγγύησης.

Το Touch Disease εκδηλώνεται πρώτα με την γκρι μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης.

Κάτοχοι προβληματικών iPhone 6 και 6 Plus μήνυσαν την Apple για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η μήνυση αναφέρει ότι η Apple γνωρίζει το πρόβλημα, που έχει ως αποτέλεσμα μια «γκρι μπάρα που τρεμοπαίζει» στο πάνω μέρος της οθόνης, αλλά και έλλειψη απόκρισης της οθόνης στην αφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ότι φαίνεται, όπως σημειώνεται στη μήνυση, η Apple αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει μεταλλική θωράκιση για να προστατεύσει τα εν λόγω μέρη, όπως είχε κάνει με το iPhone 5. «Τα iPhones κατά συνέπεια δεν είναι κατάλληλα προς χρήση ως smartphones εξαιτίας του προβλήματος της οθόνης αφής.», αναφέρεται.

Ως ενάγοντες αναφέρονται ο Todd Cleary από την California, ο Jun Bai από το Delaware και ο Thomas Davidson από την Pennsylvania, οι οποίοι κατηγορούν την Apple για απάτη και καταπάτηση των νόμων προστασίας των καταναλωτών της California.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης