Αρτέμης Σώρρας. Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως ο αυτόκλητος σωτήρας της Ελλάδας, υποσχόμενος, έμπρακτα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι διαθέτει 600 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη κατατεθεί σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα όμως, θα πρέπει να τα αποδεχτεί η κυβέρνηση και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρηθούν δύο όροι: λογιστικός έλεγχος του χρέους και απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαιτίους διαχρονικά για τη δημιουργία του.

Η πρόταση κατατίθεται επίσημα στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την παραλαμβάνει, αλλά δεν γνωστοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνάς του -αν έγινε ποτέ- σχετικά με την ορθότητα των ισχυρισμών και, κυρίως, την ύπαρξη ή όχι του μυθικού αυτού ποσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις έντονες δημοσιογραφικές πιέσεις του zougla.gr τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος απαντούν: «Ουδέν σχόλιον»…

Η πρώτη ανακοίνωση του Yπ. Οικονομικών, στις 4/10/2012, πριν λάβει την προσφορά

Το ΥΠΟΙΚ έναν μήνα μετά παραλαμβάνει την πρόταση και την κοινοποιεί σε 3 αρμόδιες υπηρεσίες. Έκτοτε, σιγή ιχθύος

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος υποβάλλει ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα, αλλά και πάλι ουσιαστική απάντηση δεν δίνεται.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υποβάλλει επίμονες ερωτήσεις στην κυβέρνηση. Και πάλι, σιγή ιχθύος

Το ελληνικό κράτος αποφασίζει να παρέμβει τελικά και διά μέσου του Άδωνι Γεωργιάδη υποβάλλει μήνυση στον Αρτέμη Σώρρα, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την πρόκληση πανικού.

Το δικαστήριο όχι μόνο αθωώνει πανηγυρικά τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά αποφαίνεται ότι αποδείχτηκε η ύπαρξη των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά ομόλογα.

Mάλιστα διαβίβασε στον εισαγγελέα τον φάκελο για έλεγχο τυχόν παραλείψεις και ευθυνών της κυβέρνησης!

Το δικαστήριο αποδέχεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα...

...και τον δικαιώνει πανηγυρικά: 'ουδόλως αποδείχτηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού'

Αθώος ο κατηγορούμενος, υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα, αποφαίνεται το δικαστήριο...

Με αυτόν τον τρόπο οι ισχυρισμοί του Αρτέμη Σώρρα αποκτούν και θεσμική νομιμοποίηση και ο ίδιος περνά στην αντεπίθεση: μηνύει όλους τους κυβερνώντες και τους βουλευτές στον Άρειο Πάγο με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας».

Μήνυση του Αρτέμη Σώρρα προς την κυβέρνηση, όλους τους εκπροσώπους της και την αντιπολίτευση

Αν και ο Σώρρας αρνείται να εξηγήσει ικανοποιητικά πώς έγινε κάτοχος αυτής της μυθικής περιουσίας -που ανέρχεται σε περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια-, χιλιάδες πολίτες ταυτίζονται με τις απόψεις του, υποστηρίζουν τους σκοπούς του, το διαδίκτυο βρίθει από δημοσιεύματα στήριξής του κι ο ίδιος εκθέτει τις θέσεις του σε δεκάδες τοπικά κανάλια και σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα αναλύει τους ισχυρισμούς και τους σκοπούς του στον φακό του zougla.gr, καταγγέλλοντας την «προδοτική» στάση της κυβέρνησης που «ακολουθεί συμφέροντα αλλότρια με αυτά του ελληνικού λαού». Ο Νίκος Νικολόπουλος δηλώνει ότι η «συνείδησή του είναι καθαρή», αφού ο ίδιος έπραξε τα δέοντα, ως όφειλε, σχετικά με το ζήτημα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη μεριά του θεωρεί «γελοίο» το όλο θέμα, παρά τη δικαστική απόφαση-καταπέλτη, και προκαλεί τον Αρτέμη Σώρρα με τη φράση «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», καλώντας τον να προχωρήσει σε «πραγματικές» αποδείξεις των ισχυρισμών του.


Μια ομάδα πολιτών, σε Ελλάδα και ΗΠΑ, μπήκε στη διαδικασία να πράξει αυτό που δεν έκανε ποτέ μια ελληνική Αρχή.

Ο Ελευθέριος Ρήνος, γιατρός, και ο επιχειρηματίας από τη Βοστόνη Γιώργος Γιαλτουρίδης επικοινώνησαν με το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, από το οποίο ζήτησαν και παρέλαβαν έναν ογκωδέστατο φάκελο που περιλαμβάνει στοιχεία και πορίσματα σχετικά με την αυθεντικότητα και το… αξιακό αντίκρισμα των ομολόγων που επικαλείται ο Αρτέμης Σώρρας ότι έχει στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, το όλο θέμα αποτελεί μια καλοστημένη απάτη και στην ουσία τα ομόλογατου Αρτέμη Σώρρα είναι… κουρελόχαρτα, χωρίς καμία πραγματική αξία.

Ο Αρτέμης Σώρρας αρνείται να απαντήσει σε κατηγορίες και «πορίσματα ερευνών» που δεν προέρχονται από θεσμούς, αλλά συνιστούν προϊόν «λάσπης», όπως σχολιάζει. Παράλληλα, ο ίδιος επίσημα δεν έχει παρουσιάσει ποτέ τα συγκεκριμένα ομόλογα, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν τελεσίδικα ως «πλαστά».

Οι επικριτές του θεωρούν ως δεδομένο ότι τα ομόλογα δεν είναι αυθεντικά και πως δεν έχουν κάποια αξία…

Αρτέμης Σώρρας: «Προσπάθησα να αγοράσω και τον Παναθηναϊκό»

Μετά το σιωπηρό «όχι» από την ελληνική κυβέρνηση για την προσφορά του κι ενώ οι μηνύσεις του «εκκρεμούν», ο Αρτέμης Σώρρας ισχυρίζεται ότι έχει προσπαθήσει να αγοράσει επιχειρήσεις, κανάλια, τράπεζες, το ΙΚΑ αλλά και τον Παναθηναϊκό! Το όραμά του, όπως λέει, δεν είναι άλλο από τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από Έλληνες, ενώ αρνείται τη σχέση του με οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα.

Ο Ελευθέριος Ρήνος που ερεύνησε το θέμα, από τη μεριά του, διαβλέπει μεγάλη επικινδυνότητα από το συγκεκριμένο ζήτημα, η ύπαρξη του οποίου ουσιαστικά «βολεύει» την ελληνική κυβέρνηση και έχει στηθεί με όρους «αμερικανικής προπαγάνδας».

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Σε κάθε περίπτωση, την απάντηση και τελεσίδικη λύση σε ένα ζήτημα το οποίο -αν μη τι άλλο- επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες μας, θα πρέπει να τη δώσουν οι θεσμοί. Και οι ελληνικοί θεσμοί, είτε σιωπούν, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα και υποψίες, είτε δικαιώνουν ξεκάθαρα τον Αρτέμη Σώρρα με δικαστικές αποφάσεις, χωρίς όμως στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα.

Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα, συνεχίζει εν τω μεταξύ την «αντεπίθεσή» του, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει, όπως ισχυρίζεται, το «παγκόσμιο καταπίστευμα»…

Χρόνος, ο καλύτερος και δικαιότερος κριτής των πάντων…

Δείτε το ντοκιμαντέρ του zougla.gr που εγκαινιάζει τη σειρά «Θεωρίες Συνωμοσίας»:

Έρευνα: Σωτήρης Σκουλούδης , Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος
Κινηματογράφηση: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος
Μοντάζ: Κορνήλιος Μάριος Τρίμπαλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης