Οι γυναίκες εμφανίζουν σε διαφορετικές ηλικίες καρδιολογικές παθήσεις. Σε σχέση με τους άνδρες, έχουν συχνότερα αρρυθμίες, εμφανίζουν στατιστικά μεγαλύτερη αύξηση της αρτηριακής πίεσης και επιπλέον, σε ηλικίες άνω των 60 ετών, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμφραγμάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα καρδιολογικό check up ειδικά για γυναίκες, το Ερρίκος Ντυνάν αφιερώνει τον Μάρτιο στην γυναικεία καρδιά, με κεντρικό στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τις καρδιολογικές παθήσεις που καταγράφονται, με αυξητικές τάσεις, στον γυναικείο πληθυσμό.

Στο πλαίσιο του «Μήνα Γυναικείας Καρδιάς» που εντάσσεται και στις γενικότερες δράσεις που προγραμματίζει το νοσοκομείο,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου),παρέχεται -κατόπιν ραντεβού- πλήρης καρδιολογικός έλεγχος από το πρότυπο Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς, στην προνομιακή τιμή των 25 ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει:

-Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο καρδιολόγο
-Ηλεκτροκαρδιογράφημα
-Γενική Αίματος/Αιμοπετάλια, καθώς και
-Ειδικό βιοχημικό έλεγχο (Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Ολική Χοληστερόλη, HDL,LDL, SGPT, SGOT)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς, υπό την διεύθυνση του κ. Ηλία Τσούγκου, Διευθυντή της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΝHC, θα παράσχει εξατομικευμένες οδηγίες σε κάθε ενδιαφερόμενη για την καρδιακή θωράκισή της.

Να σημειωθεί ότι, το Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς του ΕΝΗC είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Ελλάδα και με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων της γυναικείας καρδιάς.

Η δημιουργία του πρότυπου Κέντρου κρίθηκε αναγκαία, λόγω της ιδιαιτερότητας της γυναικείας καρδιάς και των αυξητικών δεικτών καρδιαγγειακής νοσηρότητας που καταγράφονται και στις γυναίκες, ιδίως στη μετεμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Τσούγκο,τα υψηλότερα ποσοστά εμφραγμάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων στον γυναικείο πληθυσμό, εξάλλου, συνδέονται και με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ζωής (εργασιακό στρες, κάπνισμα, αλλαγή του τρόπου διατροφής κ.α.), επιβάλλοντας διεθνώς μια νέα προσέγγιση στην προληπτική αντιμετώπισή τους και ειδική παρακολούθηση.

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν καθ΄ όλο τον Μάρτιο στο τηλέφωνο 210.69 79 272 (08.00 – 15.00)

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης