Έξαλλοι είναι οι επιβάτες από τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στο πλοίο Europalink. Και ενώ οι επιβάτες ζητούν ευθύνες από την πλοιοκτήτρια εταιρία, δύτες από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας βρίσκονται ήδη στην Κέρκυρα προκειμένου να εξετάσουν στα ύφαλα του πλοίου ποια ακριβώς είναι η ζημιά μετά την πρόσκρουση στα βράχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οχηματαγωγό πλοίο «Εuropalink» με σημαία Ιταλίας τα ξημερώματα Κυριακής και ενώ κατευθυνόταν προς την Ιταλία προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά της Κέρκυρας.
Οι υπεύθυνοι του πλοίου είπαν ότι η εισροή υδάτων στο χώρο που βρίσκονται τα φορτηγά και τα Ι.Χ ( υπάρχουν 306 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα μέσα στο πλοίο) είναι ελεγχόμενη.

Και ενώ οι δύτες ψάχνουν να βρουν πόση είναι η ζημιά από την πρόσκρουση στα βράχια , το πλήρωμα προσπαθεί να αντλήσει τα νερά προκειμένου να βγουν κάποια από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του πλοίου.
Το Europalink δεν έχει αγκυροβολήσει με την πρύμνη για να μπορεί να ανοίξει η μπουκαπόρτα, γιατί προς το παρόν υποβαστάζεται από δύο ρυμουλκά.
Οι επιβάτες προσπαθούν να βγουν από τις καμπίνες τους με υποτυπώδη φωτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ από το πλοίο

Οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ξεκινήσει για διακοπές στην Ιταλία. Έχουν κλείσει ξενοδοχεία, έχουν δώσει προκαταβολές και τώρα τα χάνουν όλα δεδομένου ότι δεν μπορούν να πάνε με άλλο πλοίο στην Ιταλία αφού τα αυτοκίνητά τους παραμένουν στο αμπάρι.

Ένας από τους επιβάτες που καταφέραμε να εντοπίσουμε μας είπε:
« Κοιμόμασταν και ξαφνικά πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας . Ήταν σαν να είχε γίνει σεισμός. Βγήκαμε έξω και είδαμε να τρέχουν πάνω κάτω τα μέλη του πληρώματος. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Δεν ήξεραν και αυτοί τι ακριβώς είχε συμβεί. Μόνο ο πηδαλιούχος και ο καπετάνιος ήξεραν το ολέθριο λάθος που είχαν κάνει. Έριξαν το πλοίο πάνω στα βράχια της νησίδας Περιστέρα. Το κακό είναι ότι στις καμπίνες μας δεν υπήρχαν σωσίβια. Η πρώτη ανακοίνωση από τον καπετάνιο έγινε δύο ώρες μετά. Από τις δύο τα ξημερώματα μέχρι και τις 4 δεν μας έλεγε κανένας τίποτα. Μας έδωσαν και φορέσαμε τα σωσίβια αλλά μέχρι εκεί. Τραγική η κατάσταση. Κρίμα. Οι Ιταλοί διέλυσαν την εταιρία. Κάνουμε το σταυρό μας που δεν βουλιάξαμε. Θα θρηνούσαμε εκατοντάδες νεκρούς.»

Σε ένα αμπάρι πεταμένα βρίσκονταν τα σωσίβια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκονταν στις καμπίνες. «Προφανώς οι Ιταλοί θα πούν ότι τα κλέβουν οι επιβάτες».
Βγαίνουν σώοι και οι τελευταίοι επιβάτες και επιτέλους χαμογελούν που πατούν στη στεριά
Από την ώρα που βγήκαν από το πλοίο οι επιβάτες περιμένουν στο λιμάνι. Αναμένουν να δουν τι θα γίνει με τα αυτοκίνητά τους που είναι εγκλωβισμένα στο αμπάρι
Το πλοίο, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα με 692 επιβάτες και 70 μέλη πλήρωμα.

Το κείμενο, οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από επιβάτη του πλοίου, που ανέβασε την περιπέτειά του στο Facebook.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης