Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο Πορτ Σάιντ, στη βόρεια Αίγυπτο, ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά την κηδεία νεαρού υποστηρικτή του Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, και εστιάστηκαν στη μεγάλη αρτηρία κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πυρά δέχτηκε μια κοπτική εκκλησία, ενώ την ίδια τύχη είχαν και όσα καταστήματα είχαν στις προθήκες τους φωτογραφίες του αρχηγού του στρατού, του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι τραυματίες είναι δεκαπέντε, επικαλούμενα ιατρικές πηγές. Μία από αυτές τις πηγές, στο νοσοκομείο αλ Αμίρι, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είδε «πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε βαριά κατάσταση, φέροντες πληγές από σφαίρες στον λαιμό και στο στήθος».

Η βία στην Αίγυπτο έχει κορυφωθεί έπειτα από την ανατροπή του Μόρσι. Χθες 72 οπαδοί του σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης στο Κάιρο, ενώ συνολικά 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πολιτικές ταραχές σε όλη τη χώρα τον τελευταίο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης