Tα συγχαρητήρια δέχτηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, ο Hamid Κarzai για την επανεκλογή του στην αφγανική προεδρία.

(O Βarack Obama)
Ο πρόεδρος Οbama, ωστόσο, ζήτησε περισσότερες και σοβαρότερες προσπάθειες κατά της διαφθοράς και σοβαρή διαχείριση των κρατικών υποθέσεων.
«Η στιγμή αυτή είναι εκείνη που θα ξεκινήσουμε να γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο θα εδράζεται σε καλύτερη διακυβέρνηση, στις σοβαρότερες προσπάθειες για την εκρίζωση της διαφθοράς, στις κοινές προσπάθειες για να εκπαιδεύσουμε τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας», τόνισε ο Obama.

(Ο Νicolas Sarkozy)
Αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος, Nicolas Sarkozy, συνεχάρη τον Αφγανό ομόλογό του για τη σημερινή επανεκλογή του, διαβεβαιώνοντάς τον για την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας.
«Στο πρόσωπό σας συγκεντρώσατε κατά τον πρώτο γύρο τον μεγαλύτερο αριθμό υποστηρικτών από τον αφγανικό λαό», γράφει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επαινεί εξίσου την αξιοπρεπή αποχώρηση του αντιπάλου του για την προεδρία.

