Στο Grand Prix της Ιαπωνίας, ο Marc Marquez εξασφάλισε και μαθηματικά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP, σε μόλις τέσσερις σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda Team εκμεταλλεύθηκε τις πτώσεις των Valentino Rossi και Jorge Lorenzo, φθάνοντας σε μια εύκολη νίκη στην πίστα του Motegi. Σε ηλικία 23 ετών, ο Marquez είναι ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του θεσμού που κατακτά τρία πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία, ξεπερνώντας τον Mike Hailwood ο οποίος ήταν 24 ετών όταν κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στα 500cc το 1964.

Επίσης, είναι ο νεότερος αναβάτης που πέτυχε το ορόσημο των πέντε τίτλων, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Valentino Rossi, ο οποίος ήταν 24 ετών και 238 ημερών όταν κέρδισε τον πέμπτο του τίτλο το 2003.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marquez κέρδισε και τους τρεις τίτλους του MotoGP με Honda, ισοφαρίζοντας τον  Valentino Rossi στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο μοναδικός αναβάτης που έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους της μεγάλης κατηγορίας οδηγώντας για τη Honda είναι ο Mick Doohan ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στα 500cc πέντε φορές.

Υπάρχει μόνο ένας Ισπανός αναβάτης με περισσότερους Παγκόσμιους τίτλους από τον Marquez και τον Lorenzo. Πρόκειται για τον Angel Nieto με δεκατρείς τίτλους (7 x 125cc, 6 x 50cc).

Με τη νίκη του στην Ιαπωνία, ο Marquez έχει κατακτήσει νίκες σε Grand Prix τουλάχιστον πέντε φορές ανά σεζόν τα τελευταία επτά χρόνια (σε διάφορες κατηγορίες), κάτι που έχουν πετύχει προηγουμένως μόνο δύο αναβάτες στην 68χρονη ιστορία του grand prix μοτοσικλετών, οι Giacomo Agostini και Mike Hailwood.

Κατά τη διάρκεια του 2016, ο Marquez έχει σημειώσει περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη στην κατηγορία MotoGP (5), τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο (11) και τις περισσότερες pole position (6).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης