Ανάμεσα στη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό και την Κανταβρική θάλασσα, δεσπόζει η Ισπανία, η χώρα των χρωμάτων, των γεύσεων και της μοναδικής αρχιτεκτονικής. Γνωστή ως το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αυτό το καλοκαίρι σας μαγεύει με τις διαφορετικές κουλτούρες που έχουν σμιλέψει περίτεχνα τα αξιοθέατα, την κουζίνα αλλά και τον τρόπο ζωής των ντόπιων. 

Με πρωτεύουσα τη Μαδρίτη, η Ισπανία σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Σίγουρα, η εμβληματική πλατεία Puerta del Sol είναι το σημείο αφετηρίας κάθε ταξιδιώτη αλλά και του οδικού δικτύου της πόλης. Από την πιο φημισμένη πινακοθήκη στο μουσείο Πράδο με τα έργα του Ελ Γκρέκο, μέχρι τη μποέμ συνοικία του κέντρου στο Barrio de las Letras, όπου έζησαν και δημιούργησαν σπουδαίοι ζωγράφοι και λογοτέχνες, όπως ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, η Μαδρίτη είναι μια πόλη που την απολαμβάνεις παρέα με σαγκριά, tapas και φλαμέγκο και σου μένει αξέχαστη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι, όμως, μόνο η Μαδρίτη Ισπανία. Η Βαρκελώνη, η πρωτεύουσα της Καταλανίας, έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά κάθε ταξιδιώτη. Προικισμένη με αμμώδεις παραλίες, γεμάτες πλατείες και πολύχρωμους δράκους, το καλοκαίρι εκεί δε θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Γνωστή για τα έργα του Γκαουντί και τη λεωφόρο Rambla, στη Βαρκελώνη κάθε μέρα είναι γιορτή που μαγνητίζει τις αισθήσεις και συνοδεύεται με πικάντικα τυριά και φρέσκο ψάρι σε παέγια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί έχουν ακούσει για τη Χώρα των Βάσκων αλλά λίγοι την έχουν επισκεφθεί. Κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, η Ισπανία φιλοξενεί τους Βάσκους. Έναν λαό που έχει διατηρήσει τη δική του γλώσσα, τις ντόπιες παραδόσεις, τον φυσικό πλούτο, και δε μοιάζει με κανέναν άλλο. Το Μπιλμπάο με το μουσείο σύγχρονης τέχνης Γκουγκενχάιμ, το Σαν Σεμπαστιάν με τις ειδυλλιακές παραλίες και τα αμέτρητα pinchos bars και η Γκέρνικα είναι κάποιες από τις πόλεις που κοσμούν τη Χώρα των Βάσκων αλλά και οι λόγοι που αξίζει να τη δεις από κοντά. 

Όταν το άγνωστο το νιώθεις τόσο οικείο, τότε σίγουρα βρίσκεσαι στην Πορτογαλία! Με ανθρώπους ζεστούς και φιλόξενους, σε όποια πόλη της χώρας κι αν βρίσκεσαι δεν αργείς να γίνεις ένα με τους ντόπιους. Οι φανταστικές παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική, τα γλυκόπιοτα κρασιά, οι πολύχρωμες αγορές, ο χαρακτηριστικός καφές και τα κίτρινα τραμ είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους για να επισκεφθείς τον παράδεισο της Ιβηρικής.

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσά της, τη Λισαβόνα, το πρώτο που αντικρύζει κανείς στην Πορτογαλία είναι τα γαλαζωπά πλακίδια azulejos. Χρωματιστά σοκάκια, μοντέρνα ξενοδοχεία και γοτθικοί ναοί μπλέκονται με τις παλιές γειτονιές των Μαυριτανών δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό εικόνων. Συνδυάζοντας το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, Oceanario de Lisboa, με τα μικροσκοπικά καφέ στις ιστορικές συνοικίες, όπως είναι η Alfama, η Λισαβόνα είναι πράγματι ένα ανοιχτό μουσείο που έχει φως 365 ημέρες τον χρόνο και ταιριάζει απόλυτα με κάθε λογής μπακαλιάρο σε παραδοσιακές ταβέρνες tascas και αυθεντικούς ήχους φάντο. 

Δείτε όλα τα ταξίδια του Diontours & Red Elephant στην Ιβηρική εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης