Μία από τις συχνότερες μικροεπεμβάσεις στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής είναι η πλαστική σμίκρυνση των χειλέων του αιδοίου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναίκα έχει παρατηρήσει ότι ένα ή και τα δύο μικρά χείλη είναι υπερτροφικά, δηλαδή πιο διογκωμένα από ό,τι συνήθως. Αυτή η υπερτροφία κλασικά υπάρχει από τη γέννηση, εκδηλώνεται όμως σαφώς στα χρόνια της εφηβείας, λόγω της αύξησης των γεννητικών ορμονών.

Πολλές γυναίκες με υπερτροφικά χείλη του αιδοίου έχουν κάποιου βαθμού τοπική ενόχληση κατά τη σεξουαλική επαφή για λόγους τριβής. Κάποιες, όμως ,θεωρούν ότι το μέγεθος των χειλέων είναι υπερβολικό, έχοντας συγκρίνει τον εαυτό τους με φίλες ή έπειτα από κάποιο σχόλιο του ερωτικού τους συντρόφου. Δεν είναι σπάνιο η γυναίκα να αισθάνεται άσχημα να φορέσει απαλό ρουχισμό ή μαγιό, επειδή ανησυχεί ότι τα χείλη του αιδοίου είναι εμφανή στους άλλους.

Η πλαστική σμίκρυνση των χειλέων είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση, όπου ο γυναικολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το επιπλέον τμήμα του κάθε χείλους και συρράφει το δέρμα με μικρά, απορροφήσιμα ράμματα. Είναι σημαντικό ο γιατρός να έχει σημαντική εμπειρία στην εκτέλεση αυτής της επέμβασης, αφού η αφαίρεση περισσότερου ή λιγότερου ιστού από το επιθυμητό μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αισθητικά αποτελέσματα για τη γυναίκα.


Το κείμενο επιμελήθηκε ο δρ ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ MD(London) MRCOG FHEA
Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου, www.gynaikologos.net

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης