Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη όλων».

Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας έμφαση στη σημασία της «εμπιστοσύνης», κατά τη διαχείριση μιας κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άκουσα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά ήθελα να του πω ότι, όταν διαχειριζόμαστε μία μεγάλη κρίση, δεν μετράει απλώς το δίκαιο και η αλήθεια των επιχειρημάτων, η ΑΒ στη διαχείριση μια κρίσης, είναι εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το τραγικό δίλημμα των ημερών, ή θα ανακτηθεί αυτή η εμπιστοσύνη, θα ενισχυθεί ας πούμε η πολιτική νομιμοποίηση, θα υπάρξει μια βασική πολιτική και κοινωνική σταθεροποίηση μια εθνική κοινωνική συνεννόηση ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, με αρχή μέσο και τέλος και όχι τριμηνιαία, ή θα ενισχυθεί η νομιμοποίηση πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή, διαφορετικά η χώρα μοιραία, αναγκαστικά, θα συρθεί κάτω από τις χειρότερες συνθήκες σε εκλογές, χωρίς ακόμα ορατές εναλλακτικές λύσεις» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός την Κυριακή πρέπει να πει στην Ευρώπη ότι «σας ευχαριστούμε, αλλά το τίμημα της σωτηρίας της χώρας δεν μπορεί να είναι η καταδίκη της» και επεσήμανε ότι πρέπει όλοι μαζί να πούμε «όχι» σε πολιτικές λιτότητας, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι η ύφεση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης