Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ένα από τα καλύτερα καλλυντικά για το δέρμα μας είναι το αγγουρόνερο.Είναι τόσο ευεργετικό για όσους θέλουμε να διατηρήσουμε τη δροσιά και τη φρεσκάδα του προσώπου μας, ώστε οι κρέμες και οι λοσιόν που το περιέχουν είναι περιζήτητες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα, που διαφημίζεται ότι περιέχουν αγνό και γνήσιο αγγουρόνερο. Πραγματικά πολλά από αυτά συγκεντρώνουν όλα τα ευεργετικά στοιχεία του αγγουριού, κατεργασμένα με επιστημονικό τρόπο.

Για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους ή ακόμα για να μάθουμε τι έκαναν οι γιαγιάδες μας, διαλέξαμε από την ειδική βιβλιογραφία δύο από τους καλύτερους τρόπους παρασκευής αγγουρόνερου στο σπίτι.

Μέθοδος πρώτη
Για να βγάλουμε το αγγουρόνερο, διαλέγουμε έξι αγγούρια μεγάλου μεγέθους και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε τον πολτό σε μία κατσαρολίτσα και τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Η κατσαρολίτσα πρέπει να είναι καλά σκεπασμένη, για να μην εξατμίζεται ο χυμός. Όταν ο πολτός γίνει εντελώς μαλακός, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον περνάμε μέσα από ένα διπλό τουλπάνι (γάζα). Έτσι, παίρνουμε αυτούσιο τον χυμό των αγγουριών που τον χρησιμοποιούμε σκέτο, μέσα σε λοσιόν ή με μορφή κρέμας, όπως αναλύεται στη δεύτερη μέθοδο.

Μέθοδος δεύτερη
Κόβουμε έξι ώριμα αγγούρια σε μικρά κομματάκια, τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τα σκεπάσει. Τοποθετούμε την κατσαρολίτσα σε μπεν-μαρί, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σιγοβράσει, έως ότου μαλακώσουν πολύ. Τα περνάμε ύστερα από διπλό τουλπάνι.

Τι είναι το μπεν-μαρί;

Είναι ένας τρόπος βρασίματος όχι απευθείας πάνω στη φωτιά, αλλά μέσα σε ένα άλλο σκεύος το οποίο περιέχει νερό που βράζει. Χρησιμοποιείται στη βιοτεχνία καλλυντικών, γιατί δίνει βρασμό ομοιομερή και όχι έντονο.

ΠΗΓΗ:lifemag

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης