Η οστεοπόρωση είναι μία νόσος που «χτυπά» το 70% των γυναικών εμμηνοπαυσιακής και μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας. Είναι, λοιπόν, προφανές γιατί η λήψη μεγάλων ποσοτήτων ασβεστίου από τις γυναίκες κρίνεται άκρως απαραίτητη.
Οι καλύτερες πηγές του είναι τα γαλακτοκομικά, όλα τα τυριά και ιδιαίτερα τα κίτρινα, τα ψάρια ,όπως οι σαρδέλες και ο σολομός, οι ξηροί καρποί -όπως τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα- τα ξερά φασόλια και λαχανικά -όπως το μπρόκολο και οι λαχανίδες.
Βάλτε τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας και θα έχετε κάνει ένα πολύ καλό βήμα για την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου στον οργανισμό σας.
Ένα ποτήρι αγελαδινό γάλα
Ένα κεσεδάκι φρέσκο γιαούρτι με φρούτα
Τυρί τσένταρ 30 γραμ.
Παρμεζάνα 50 γραμ.
Μία φέτα μαύρο ψωμί
Πέντε σαρδέλες
Μία σοκολάτα γάλακτος
Μία κουταλιά σουσάμι
Αμύγδαλα 100 γραμ.

