Σε επαφή με την κουζίνα Povera, το νέο βιβλίο της Μάρθας Συριανάκη ήρθε για να δείξει με ποιον τρόπο μπορεί κάθε νοικοκυρά να δημιουργεί ωραία και οικονομικά εδέσματα.

H συγγραφέας παρουσίασε το νέο της εγχείρημα το Σάββατο 24 Μαρτίου στην εκπομπή της Κατερίνας Σεφερλή στη Ζοο… λα, εξηγώντας πώς μπορεί κανείς να εξοικονομήσει χρήματα μαγειρεύοντας.

Η κα Συριανάκη τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές, αλλά αποτελεί μια έξυπνη λύση για τις μέρες μας, όπου δεδομένης της οικονομικής κρίσης μπορούμε να μαγειρέψουμε νέα εδέσματα με ό,τι μας περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα.

Από κρέας ή ψάρι γίνονται γευστικές πίτες, κροκέτες ακόμα και τάρτες, ενώ από λαχανικά μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτότυπα ορεκτικά. Από οποιοδήποτε φαγητό μάς περίσσεψε με σάλτσες όλων των ειδών, το «Τίποτα δεν πάει χαμένο» μας καθοδηγεί να φτιάξουμε ομελέτες και πολλά άλλα.

Με σύμμαχο τη φαντασία και ελάχιστο χρόνο, με υλικά που μπορεί κανείς να βρει στο ψυγείο του μπορεί να φτιάξει ξεχωριστά εδέσματα και να εντυπωσιάσει.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι παλιές νοικοκυρές δύσκολα πετούσαν τα περισσεύματα από το καθημερινό φαγητό και έτσι προέκυψαν οι πάμπολλες πίτες που τόσο στην Ήπειρο όσο στη Μακεδονία και την  Πελοπόννησο «ευδοκιμούσαν» επί χρόνια.

Το «Τίποτα δεν πάει χαμένο» είναι η δεύτερη συγγραφική προσπάθεια της κας Μάρθας Συριανάκη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι.

Επιμέλεια: Μίλλη Σιδέρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης