Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πιο ειδικά η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών πρόβαλε για πρώτη φορά την ελληνική τεχνογνωσία της έρευνας για το πλήρες εξηλεκτρισμένο  πλοίο που σχεδίασαν με συντονιστή  τον καθηγητή Ι. Προυσαλίδη.

Η ιδέα του πλήρους εξηλεκτρισμένου πλοίου όπως αναφέρθηκε αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην κατεύθυνση των πράσινων θαλάσσιων μεταφορών στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στο πλαίσιο του πλήρους εξηλεκτρισμένου πλοίου προωθείται η βασική αρχή της ηλεκτρικής πρόωσης από ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος συμβάλλει σε όλα τα όργανα του πλοίου και τα συστήματα αυτοματισμού που καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν η εν λόγω ιδέα που αποτελεί ερευνητικό κοινοτικό πρόγραμμα συμβάλλει και στην μείωση του κόστους κατασκευής πλοίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης