Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του δήμου Γόρτυνας, την είδηση της έναρξης εργασιών κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Αγίας Βαρβάρας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο οικόπεδο όπου θα φτιαχτεί η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και χωρίς να χαθεί χρόνος, ξεκίνησε τις εργασίες για τη διαμόρφωση του εργοταξίου.

Το έργο, «Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός – Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγίας Βαρβάρας», έχει προϋπολογισμό 1.390.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και την κατασκευή ενός κεντρικού αποχετευτικού αγωγού λυμάτων, συνολικού μήκους 800 μέτρων. Ο βιολογικός καθαρισμός θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν 3.800 κατοίκων.

Το παρών στην έναρξη των εργασιών έδωσε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Μανώλης Δρετάκης, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο υποδομής τόσο για τον δήμο όσο και για τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης