Την πικρία του για το σχόλιο που έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημοσθένης Καρμοίρης για την αδερφή του εξέφρασε ο Διονύσης Κορακάκης.

Η Άννα Κορακάκη ως γνωστόν κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλου στη σκοποβολή, με τον δημοσιογράφο να αναφέρει στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ότι «Δυστυχώς δεν έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους τηλεθεατές μας, καθώς η Άννα Κορακάκη τα… θαλάσσωσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκφραση «τα… θαλάσσωσε» ενόχλησε τον Δημοσθένη Κορακάκη, ο οποίος δεν παρέλειψε on air να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη δήλωση του δημοσιογράφου.

Το παράπονο του αδερφού της Κορακάκη για το σχόλιο του δημοσιογράφου από το 8.26 και μετά:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δ. Καρμοίρης: «Ζητώ συγγνώμη αν στενοχώρησα την Άννα Κορακάκη και την οικογένειά της»

Λίγο μετά το παράπονο που εξέφρασε οn air ο Διονύσης Κορακάκης για τη συγκεκριμένη ατάκα του δημοσιογράφου ο Δημοσθένης Καρμοίρης μιλώντας στο sdna.gr ζήτησε συγγνώμη αν με τη δήλωσή του πλήγωσε την χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο και την οικογένειά της, επισημαίνοντας ότι δεν είχε τέτοιο σκοπό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ: 

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Θεωρώ- κι αυτό είναι μια καθαρά προσωπική μου εκτίμηση- πως τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν κάποια ατυχή γεγονότα, με αποτέλεσμα να με συμπαρασύρει η γενικότερη… δίνη.

Ίσως η έκφρασή μου «Τα θαλάσσωσε η Άννα Κορακάκη» να ήταν υπερβολική και άτυχη και αν στενοχώρησα την αξιοσέβαστη αθλήτριά μας ή την οικογένειά της, ζητώ δημόσια συγγνώμη. Εξυπακούεται πως δεν είχα αυτό τον σκοπό.

Ήταν ένας τρόπος έκφρασης (που, ξαναλέω, μπορεί να ήταν και άστοχος) για να πω ότι σύμφωνα με τα όσα αδιανόητα έχει προσφέρει έως και σήμερα η Άννα αλλά και σύμφωνα με την κλάση και την ποιότητά της, ελπίζαμε και περιμέναμε κάτι καλύτερο από την 6η θέση που κατέλαβε εν τέλει. 

Ήταν μία… καφενειακή, ενδεχομένως, απάντηση προς τον συμπαρουσιαστή της εκπομπής «Αθήνα-Τόκιο», τον Κώστα Λασκαράτο, όταν μου απηύθυνε το λόγο για να σχολιάσω την εμφάνιση της Κορακάκη. 

Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στην Άννα και αυτό δεν αμφισβητείται. Μάλιστα, στην συνέχεια της εκπομπής- κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε μέσω του ERTflix- αναφέρθηκα εκτενώς στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα αθλήτρια στην προετοιμασία της, το γεγονός πως προπονείται σε αποθήκες και όχι σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και παρ’ όλ’ αυτά έφτασε εδώ που έφτασε: στην κορυφή του κόσμου. 

Παράλληλα, μίλησα με τον πιο σεβαστό τρόπο για την είσοδό της μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια σαν σημαιοφόροι στο στάδιο που έλαβε χώρα η τελετή έναρξης και για το πόσο περήφανους μας έχει κάνει. 

Πέραν όλων αυτών, στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ παραμονή της πρεμιέρας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάναμε εκτενές θέμα με τον συνάδελφο Σπύρο Λάτσα από την Δράμα, τη γενέτειρα της Κορακάκη δηλαδή, στην οποία μας μίλησε φιλικό πρόσωπο της αξιοσέβαστης οικογενείας. 

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα μιλούσα άσχημα και με μειωτικό τρόπο για την Άννα Κορακάκη. Δεν μου το επιτρέπει ούτε το ήθος μου ούτε η επαγγελματική μου δεοντολογία. 

Επαναλαμβάνω, ωστόσο, πως ζητώ συγγνώμη αν στενοχώρησα είτε την ίδια είτε τους δικούς της ανθρώπους και δεσμεύομαι πως θα επανορθώσω πολλαπλώς στο εγγύς μέλλον. 

Τέλος, εύχομαι από καρδιάς στο αγώνισμά της, που είναι τα 25 μέτρα και όχι τα 10, να αγωνιστεί σύμφωνα με την κλάση της και να μας κάνει υπερήφανους γι’ ακόμα μία φορά. 

Καλή επιτυχία Άννα!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης