Του Ν. Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Βαρέθηκα, κουράστηκα, σιχάθηκα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κόλλησε με τα αρχαία ελληνικά ο κ. Ανευλαβής, του οποίου την άποψη περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού την αξιολογώ–ηθικά τουλάχιστον- ως …βλαπτική προς την ατομικότητα της επιλογής σε θέμα υγείας. Η επιστημονική του, ωστόσο, κατάρτιση, με υποχρεώνουν απλά να παρακολουθήσω κι όχι να αντιπαραθέτω. Τουλάχιστον προσωρινά…

Τα αρχαία ελληνικά, ήταν το εφαλτήριο να ξεκινήσω να χαϊδεύω το πληκτρολόγιο. Θυμήθηκα το διαχρονικό απόφθεγμα του Διφύλου από τη Σίφνο καταγεγραμμένο από τον 7ο αιώνα π. Χ. « Όρκος δ’ εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί». Εδώ και 2720 χρόνια τι μας έλεγε ο επικός ποιητής: «Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται». Συμβαίνει αυτό; Μέχρι και ο Πυθαγόρας -καναν αιώνα αργότερα- αναφωνούσε στα πλήθη: «Κυάμων απέχθεσαι» . Προέτρεπε, κοντολογίς, να απέχει ο λαός από τη διεξαγωγή ψηφοφοριών! Είχε δίκιο;…

Όσο συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δημιουργούν θύελλα στον εγκέφαλο. Χάνεται μαζί με τη χώρα, η λογική, το μέτρο, τα δάση, το χαμόγελο, η ζωή μας!   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΒΑΡΕΘΗΚΑ να υπακούω σε ΗΛΙΘΙΑ μέτρα. Να παραγγέλνω στον ακάλυπτο του εστιατορίου, η παρτενέρ μου να απολαμβάνει το γεύμα της εντός καταστήματος και οι δύο-μετά από το επιδόρπιο- να συνταξιδεύουμε αγκαλιά με το μετρό για το σπίτι….

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να μου διατυπώνουν πρωθυπουργικά, είτε βουλευτικά χείλη πως «αναλαμβάνουν την ευθύνη» για καταστροφές, θεομηνίες, αυτοκτονίες, απώλειες ζωής και περιουσιών. Ποια ευθύνη αναλαμβάνουν; Αναλαμβάνεις την ευθύνη για τη γέννηση ενός παιδιού, με την αναγνώριση της πατρότητας. Αναγνωρίζεις την ευθύνη σε ένα τρακάρισμα με δήλωση στην ασφάλεια. Αναγνωρίζεις την ευθύνη ενός εγκλήματος, με παραδοχή κι αποδοχή, ανεξαρτήτως της ποινής που θα σου επιβληθεί. Ποιοι πλήρωσαν το «Μάτι»; Όσοι έκαναν κυβερνητικό «Μάτι» ΚΑΙ στις φετινές πυρκαγιές.  

ΣΙΧΑΘΗΚΑ να δίνει την σκυτάλη (κυβερνητική γαρ) ο ένας ανάλγητος στον επόμενο, κι ο επόμενος στον προηγούμενο. Και να ψάχνει ο ψηφοφόρος το (ν) μην χείρο (ν) βάλτιστο, αλλά να προαγάγει τον μη χείρον….χείριστο.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ δεν υπάρχει, όπως μας κατήντησαν, ούτε στους ίδιους μας τους εαυτούς. Κι επειδή ο λαός μιλάει για επανάσταση, αν είχαμε μια….τύπου γαλλικής θα έπεφταν κεφάλια. Είτε από δήμιους στο Σύνταγμα, είτε από δημόσιο λιθοβολισμό και κρεμάλες στην Βουλή. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει….Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, προς αποφυγή του αλληλοσπαραγμού.

ΥΓ: Σε λίγο θα βγουν πολύ περισσότερα στη φόρα περί εμβολίων. Παγκοσμίως.

ΥΓ 2: Ο ανασχηματισμός-μετά την παραίτηση Αποστολάκη- χάλασε τη σούπα στον Βενιζέλο.

ΥΓ3: Ποιος από τον στενό κύκλο Κούλη πήρε τηλέφωνο τον Δήμαρχο Αχαρνών κι επειδή τα έριχνε όλα στην Πολιτεία (δεν πέταξαν αεροσκάφη)μετά είδε….σμήνη ολόκληρα; 13 εκ. μπόνους πήρε ο Δήμος , που βρίσκεται υπό επιτήρηση. Χαίρεται.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης