Κλεάνθης Γρίβας

14 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιεχόμενα

Μέρος 1: ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Σκάνδαλο 1: ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ (2015)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδείχθηκε ότι η διατριβή της ήταν προϊόν λογοκλοπής (καμία κύρωση)

Σκάνδαλο 2: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (2013-2019)

Επί υπουργίας της «εξαφανίστηκαν» μόνο… 200 εκατομμύρια ευρώ (καμία κύρωση)

Σκάνδαλο 3: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ (2021)

«Δωράκι»μόνο” 30 εκατομμύριων ευρώ με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία του συζύγου της (καμία κύρωση)

Σκάνδαλο 4: Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ DER LEYEN ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (2022)

Απειλεί την Ιταλία εάν νικήσει η ακροδεξιά στις εκλογές (25-09-2022) και δίνει μαθήματα… Δημοκρατίας (καμία κύρωση).

Σκάνδαλο 5: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ PFIZER (2021)

«Η von der Leyen πρέπει να παραιτηθεί αμέσως λόγω απάτης» (2022)

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της ΕΕ – Έγιναν συμφωνίες για προμήθειες ύψους πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την Pfizer ύστερα από μυστικές «Στενές Επαφές (τύπου Γ’ Ράιχ;) της κ. Der Leyen με τον Albert Bourla .

Μέρος 2: POLITICO – ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το παράδοξο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Μέρος 3: ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ «ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ»

Πώς διορίζονται οι 4 Κορυφαίοι Αξιωματούχοι της Ε.Ε.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: 14 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2023

Οι New York Times προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της κ. Ursula von der Leyen για το μεγαλύτερο σκανδαλο-διαφθοράς στην ιστορία της Ε.Ε.

Μέρος 1: ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Σκάνδαλο 1: ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ (2015)

Σκάνδαλο 2: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (2013-2019)

Σκάνδαλο 3: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ (2021)

Σκάνδαλο 4: Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ κ. DER LEYEN ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σκάνδαλο 5: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ PFIZER (2021)

Η VON DER LEYEN ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΛΟΓΩ ΑΠΑΤΗΣ (2022)

Σκάνδαλο 1: ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ (2015)

Αποδείχθηκε ότι η διατριβή της ήταν προϊόν λογοκλοπής (καμία κύρωση)

• Το 2015, ύστερα από εξέταση της διδακτορικής διατριβής της αναφέρθηκε ότι το 43,5% των σελίδων της διατριβής της περιείχε λογοκλοπή και σε 23 περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν αναφορές που δεν επαληθεύτηκαν. [1, 2]

• Πολλοί διαπρεπείς Γερμανοί πανεπιστημιακοί, όπως ο Γκέραρντ Ντάνεμαν (Gerhard Dannemann) και ο Βόλκερ Ρίμπλε (Volker Rieble), κατηγόρησαν δημοσίως την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για λογοκλοπή. [3]

Η Ιατρική Σχολή του Ανόβερου διεξήγαγε έρευνα και κατέληξε τον Μάρτιο του 2016 στο συμπέρασμα ότι η διατριβή περιέχει πράγματι λογοκλοπή, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί πρόθεση (!) για εξαπάτηση. [4,5] Με το σκεπτικό αυτό, το πανεπιστήμιο αποφάσισε να μην ανακαλέσει τη διατριβή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. [4]

• Κριτικές αμφισβήτησαν την ανεξαρτησία της επιτροπής που εξέτασε τη διατριβή, καθώς η φον ντερ Λάιεν γνώριζε προσωπικά τον διευθυντή της. [1, 5] Διάφορα μέσα ενημέρωσης επέκριναν επίσης ότι η απόφαση ήταν μη-διαφανής και μη-σύμφωνη με τους καθιερωμένους ακαδημαϊκούς κανόνες. [5, 6, 7]

1. Amann, Melanie (2015-09-26). «Verteidigungsministerin: Plagiatsjäger nehmen sich von der Leyens Doktorarbeit vor» (στα γερμανικά). Spiegel Online. Ανακτήθηκε στις 30-07-2019.

2. «Plagiatsaffäre – Alle Fälle von A-Z | Business And Science». Ανακτήθηκε στις 02-08-2019.

3. «Ursula von der Leyen: Kritiker bewerten Arbeit als „eindeutiges Plagiat“»WELT. 28-09-2015. Ανακτήθηκε στις 30-07-2019.

4. «Plagiatsaffäre: Von der Leyen darf Doktortitel behalten»Spiegel Online. 09-03-2016 Ανακτήθηκε στις 30-07-2019.

5. Greiner, Lena; Gebauer, Matthias; Töpper, Verena (09-03-2016). «Trotz Plagiaten: Darum darf von der Leyen ihren Doktor behalten» (στα γερμανικά). Spiegel Online. Ανακτήθηκε στις 30-07-2019.

6. Müller, Reinhard (10-03-2016). «Von der Leyen und Plagiat: Doktorspiele» (στα γερμανικά). Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)ISSN 0174-4909. Ανακτήθηκε στις 30-07-2019.

7. Warnecke, Tilmann· Burchard, Amory (09-03-2016). «Ursula von der Leyen darf Doktortitel behalten». Der Tagesspiegel . Ανακτήθηκε στις 30-07-2019.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%8D%CF%81%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1_%CF%86%CE%BF%CE%BD_%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81_%CE%9B%CE%AC%CE%B9%CE%B5%CE%BD

Σκάνδαλο 2: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (2013-2019)

Επί υπουργίας της «εξαφανίστηκαν» μόνο… 200 εκατομμύρια ευρώ (καμία κύρωση

ΤΑ ΝΕΑ – Φεβρουάριος 2020: «Η Εξεταστική Επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας ερευνά το σκάνδαλο των 200 εκατομμυρίων της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (νυν Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), όταν ήταν Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας (2013-2019)» https://www.tanea.gr/2020/02/11/world/oursoula-fon-nter-laien-kaleitai-na-dosei-eksigiseis-gia-skandalo-200-ekatommyrion-eyro/

Η Εξεταστική Επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας κάλεσε την νυν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο των εξωτερικών συμβούλων του γερμανικού υπουργείου ‘Άμυνας, από το 2018, όταν ήταν η ίδια υπουργός.

Η έρευνα της Επιτροπής αφορά την απευθείας ανάθεση υποθέσεων του υπουργείου στην εταιρία συμβούλων McKinsey, η οποία εισέπραξε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια, για υπηρεσίες οι οποίες, σύμφωνα με τους επικριτές της κυρίας φον ντερ Λάιεν, θα μπορούσαν να έχουν διεκπεραιωθεί από το ήδη υπάρχον προσωπικό του υπουργείου ή έστω να έχουν ανατεθεί κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού. Στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται και η Κάτριν Σούντερ, πρώην στέλεχος της ίδιας εταιρίας συμβούλων, η οποία είχε οριστεί υφυπουργός ‘Άμυνας από την κυρία φον ντερ Λάιεν το 2014.

Η θέση της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει επιβαρυνθεί από την αποκάλυψη ότι τον Αύγουστο του 2019, το υπουργείο ‘Άμυνας διέγραψε τα γραπτά μηνύματα τόσο από το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνό της, που είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως «αποδεικτικά στοιχεία», όσο και από το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο της γραμματέως της.  Τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς θα ξανα-προβάλλει ανερυθρίαστα το 2021 για να καλύψει την εμπλοκή της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Ε.Ε., στο σκάνδαλο-μαμούθ της αδιαφανούς προσωπικής συμφωνίας της με την Pfizer για την αγορά 1,9 δισεκατομμυρίων δόσεων επικίνδυνων και αχρείαστων «εμβολίων»-βιοόπλων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, το περιεχόμενο του υπηρεσιακού κινητού τηλεφώνου της, διεγράφη «για λόγους ασφαλείας» (πόσα εγκλήματα στο όνομά της…), και μαζί μ’ αυτά διαγράφηκαν από «σύμπτωση» (!) και όλα τα σχετικά με την υπόθεση «αποδεικτικά στοιχεία» από το  υπηρεσιακό τηλέφωνο της προσωπική γραμματέως της.

Μέχρι τώρα η Εξεταστική Επιτροπή, που έχει συγκεντρώσει 4.000 έγγραφα και έχει ανακρίνει 30 άτομα, εκτιμά ότι λείπουν κρίσιμα στοιχεία, όπως τα γραπτά μηνύματα και τα δεδομένα από το υπηρεσιακό κινητό της πρώην υπουργού (και από το υπηρεσιακό κινητό της πρώην γραμματέως της). Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής: «τα στοιχεία έχουν διαγραφεί παράνομα και εσκεμμένα. Πρέπει να υποθέσουμε ότι κάποιοι στο υπουργείο κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία».

Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων Τομπίας Λίντνερ δήλωσε στον Όμιλο Funke και εν συνεχεία στο ARD ότι: «Τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν ποινικές συνέπειες. Πρώτα μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν το τηλέφωνο της κυρίας φον ντερ Λάιεν. Έπειτα είπαν ότι βρίσκεται στο υπουργείο, αλλά ότι τον κωδικό πρόσβασης τον γνώριζε μόνο η κυρία φον ντερ Λάιεν. Και μετά, ομολόγησαν ότι τα δεδομένα είχαν διαγραφεί τον περασμένο Αύγουστο».

Η Εξεταστική Επιτροπή –η οποία υποψιάζεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδινε οδηγίες με SMS προκειμένου να μην υπάρχουν σχετικά έγγραφα στοιχεία– ζήτησε από την Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ διάδοχο της ντερ Λάιεν στο υπουργείο Άμυνας «να επαναφέρει τα δεδομένα», καθιστώντας έτσι υπεύθυνη την σημερινή υπουργό.

Στις 2 Ιουλίου 2019, η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτάθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ως υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν. Με την πρόταση έγινε δεκτή ως υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και στις 16 Ιουλίου 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «επικύρωσε» τον διορισμό της ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκάνδαλο 3: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ (2021)

Η von der Leyen «δωρίζει» στον προεδρικό σύζυγο Heiko von der Leyen 30 εκατομμύρια ευρώ για αγορές με «απευθείας ανάθεση» από την εταιρεία του

(και επιπλέον, παρέχεται στην εταιρεία του ένα «δωράκι» 32 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη)

Πηγή του άρθρου: https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/doraki-32-ekat-eyro-apo-tin-kyvernisi-ston-syzygo-tis-oursoula-fon-nter-laien-pos-empleketai-i-pfizer/ (21/03/2022)

Ποια είναι η Orgenesis Inc που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε 32 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων στην κοινοπραξία εταιριών Theracell Laboratories IKE, στην οποία συμμετέχουν η ελληνική Theracell Α.Ε. και η εισηγμένη στο Nasdaq, Orgenesis Inc.

Αυτό που όμως προκαλεί έντονο ενδιαφέρον είναι ότι στέλεχος της Orgenesis Inc είναι ο Heiko von der Leyen, σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί πως η Orgenesis στελεχώθηκε από πρώην στελέχη της Pfizer, ενώ οι βασικοί μέτοχοί των δύο εταιρειών είναι οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα, ο Heiko von der Layen είναι medical director στην εταιρία Orgenesis, η οποία ασχολείται με κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, ενώ ο αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρίας, Vincent Vandamme, είναι ένα δυνατό όνομα στο φα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης