Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουμε ήδη φτάσει στον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP και τα πράγματα ακόμα Η Jerez θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματοςπαραμένουν ρευστά σε όλα τα επίπεδα. Συμπεράσματα εύκολα δεν μπορούν να βγουν, ωστόσο μερικά πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από αυτά είναι ότι στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς η νίκη πήγε στη Yamaha και μάλιστα στην εργοστασιακή ομάδα. Ακόμα ένα γεγονός είναι η επιστροφή του Marc Marquez με τη Repsol Honda και μάλιστα σε καλή κατάσταση.

Στην πίστα της Jerez πραγματοποιείται ο 4ος αγώνας της χρονιάς. Την πίστα της Ανδαλουσίας τη γνωρίζουν καλά όλοι οι αναβάτες και τα εργοστάσια καθώς έχουν κάνει αμέτρητες δοκιμές εκεί, κάτι που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός αναμένεται σκληρός. Πάμε να δούμε όμως τις προβλέψεις για το GP της Jerez.

Marquez is back!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Yamaha Monster MotoGP

Οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha κυριάρχησαν στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς Φαβορί τα Yamaha και στη Jerezκατακτώντας τη νίκη σε Κατάρ και Πορτογαλία. Ο Fabio Quartararo έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη χρονιά και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πηγαίνοντας για ακόμα μια νίκη στην αγαπημένη του Jerez.

Από την άλλη, ο Maverick Vinales, έπειτα από δύο εξαιρετικούς αγώνες στο Κατάρ, έχασε λίγο το δρόμο του στο Portimao με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη 3η θέση της βαθμολογίας. Στη Jerez πάντως αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Νίκη και πάλι νίκη!
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Αν δεν τον πιάσουν τα ψυχολογικά του, στο βάθρο σίγουρα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo.

Suzuki Ecstar Team

Για τη Suzuki το Portimao ήταν εξαιρετικό μέχρι τη στιγμή που ο Alex Rins έκανε λάθος και έπεσε στην προσπάθεια να πάρει τη νίκη. Η μοτοσικλέτα GSX-RR είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη αυτήν τη στιγμή στο grid, ιδιαίτερα στη διαχείριση των ελαστικών, κάτι που σημαίνει ότι η Jerez τόσο για τον πρωταθλητής Joan Mir (στη 5η θέση της βαθμολογίας) όσο και για τον Alex Rins αναμένεται πολύ καλή.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μέσα στη μάχη της νίκης.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Βάθρο ή πτώση!

Ο πρωταθλητής Joan Mir έτοιμος για ακόμα ένα βάθρο στη Jerez.

Ducati Lenovo Team

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati τα πήγε εξαιρετικά στην Πορτογαλία με τον Pecco Bagnaia να κατακτά τη δεύτερη θέση. Τόσο ο νεαρός Ιταλός όσο και ο Jack Miller από την Αυστραλία είχαν εξαιρετική απόδοση και η μοτοσυκλέτα έδειξε να είναι ικανή να δουλέψει σε κάθε είδους πίστα.

Η Jerez παραδοσιακά είναι μία δύσκολη πίστα για τη μοτοσικλέτα της Ducati αλλά όπως όλα δείχνουν θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι οι Miller και Bagnaia.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Πεντάδα, ίσως και βάθρο.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Εξάδα, δύσκολα βάθρο.

Δεύτερος στη βαθμολογία ο Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati.

Pramac Racing Ducati

Στη δορυφορική ομάδα της Ducati Pramac ο αγώνας της Πορτογαλίας ήταν καταστροφικός. Ο Johann Zarco Εξαιρετικός ο Bagnaia θα βάλει δύσκολα σε Yamaha και Suzukiτη στιγμή που πάλευε για το βάθρο σημείωσε πτώση με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο teammate του Jorge Martin τραυματίστηκε στις δοκιμές και έχασε τον αγώνα, ενώ θα μείνει εκτός και στον αγώνα της Jerez. Τη θέση του στη σέλα της Ducati θα πάρει ο Tito Rabat.

Πρόβλεψη για τον Johann Zarco: Θα είναι ξανά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, πρώτη Ducati.
Πρόβλεψη για Tito Rabat: Αν μπει στους βαθμούς θα είναι θαύμα.

Η πτώση στο Portimao κόστισε στον Zarco την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Aprilia Racing Gresini

Πολύ σταθερά βήματα εξέλιξης βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς στην Αprilia. Ο Aleix Espargaro έχει καταφέρει να κινηθεί γρήγορα σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες και δείχνει ότι η RS-GP βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο ανταγωνιστικότητας. Η Jerez είναι μία πίστα στην οποία η Aprilia έχει κάνει πολλές δοκιμές κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε ανταγωνιστικό τον Espargaro αλλά και τον Savadori.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Θα επιστρέψει στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Θα παλέψει για τους βαθμούς.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Espargaro αναμένεται να συνεχιστούν και στη Jerez.

Repsol Honda Team

Η επιστροφή του Marc Marquez στην πίστα του Portimao δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας στις τάξεις της Με το ένα μάτι στο βάθρο ο Marquez στη JerezRepsol Honda. Ο Ισπανός εμφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό έτοιμος και έδειξε ότι στους επόμενους αγώνες θα πρωταγωνιστήσει ξανά. Η πίστα της Jerez είναι ο τόπος στέρησε μια ολόκληρη χρονιά στον Ισπανό ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το βάθρο ίσως και τη νίκη.

Ο Pol Espargaro από την άλλη δεν έχει δείξει ακόμα να προσαρμόζεται στη RC213V αλλά η Jerez είναι μία καλή πίστα για τον Ισπανό.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Το βάθρο είναι σχεδόν βέβαιο.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Μέσα στη δεκάδα… μέχρι εκεί.

Επιστροφή στον τόπο τραυματισμού για τον Marquez.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Στην KTM τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν στην Πορτογαλία, εκεί που όλοι πίστευαν ότι ο Miguel Oliveira θα επαναλάμβανε το θρίαμβο του 2020. Ο Πορτογάλος εγκατέλειψε τον αγώνα της πατρίδας του και την τιμή της KTM διέσωσε ο Βrad Binder.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Θα δώσει μάχη για την πρώτη 8άδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Θα είναι πάλι μπροστά από τον teammate του.

Ο Brad Binder ήταν η ταχύτερη KTM στην Πορτογαλία.

Petronas Yamaha Team

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο στρατόπεδο της Petronas Yamaha, ιδιαίτερα στην πλευρά του Franco Τελευταία ευκαιρία για τον RossiMorbidelli. Ο Ιταλός κατάφερε να πραγματοποιήσει τον πρώτο του καλό αγώνα για το 2021 τερματίζοντας στο Portimao στη 4η θέση δείχνοντας σημάδια από τις περσινές του εμφανίσεις. Από την άλλη ο Valentino Rossi δεν ξέφυγε από τη μετριότητα και έπεσε χωρίς να έχει καλό ρυθμό στον αγώνα.

Πρόβλεψη για τον Franco Morbidelli: Θα δώσει μάχη για το βάθρο, ακόμα και τη νίκη.
Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Αν και εδώ δεν μπει στην εξάδα θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Σημάδια ανάκαμψης για τον Morbidelli στο Portimao. Τελευταία ευκαιρία η Jerez για τον Rossi.

LCR Honda

Στη δορυφορική ομάδα της Honda την LCR, ο Alex Marquez και ο Takaaki Nakagami δεν έχουν δείξει ακόμα σημάδια βελτίωσης. Στη Jerez ίσως είναι η ευκαιρία τους να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν δίπλα στον Marc Marquez.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Μέσα στους βαθμούς, μέχρι εκεί.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μέσα στους βαθμούς, κοντά στη δεκάδα.

Είναι δυνατός στη Jerez ο Nakagami.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Ο Enea Bastianini συνεχίζει ακάθεκτος τις φανταστικές του εμφανίσεις με τη μοτοσικλέτα της Ducati. Και στην Πορτογαλία ο νεαρός Ιταλός ήταν ανταγωνιστικός τερματίζοντας στην ένατη θέση αφήνοντας πολύ πίσω τον teammate του Luca Marini.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Σταθερά στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Δύσκολα στους βαθμούς.

Η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα ο Enea Bastianini.

Tech3 KTM Team

Στη δορυφορική ομάδα της KTM του Herve Poncharal τα πράγματα συνεχίζουν να είναι πολύ δύσκολα. Οι Danilo Petrucci και Iker Lecuona εξακολουθούν να μην έχουν βρει τα πατήματα τους στη σέλα της RC16 και τα αποτελέσματα είναι φτωχά.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Δύσκολα στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Μπροστά από τον teammate του.

Εντός έδρας ο αγώνας της Jerez για τον Lecuona.
Την Κυριακή μαζί με το αρνί ο αγώνας!

Η δράση στην πίστα της Jerez αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή του Πάσχα έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Yamaha NMAX 125 επίσημο scooter του MotoGP

Λύγισε ο πρωταθλητής

MotoGP Πορτογαλία: Άπιαστος ο Quartararo πήρε τη νίκη στο Portimao

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης