Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο αγώνας του Portimao ήταν συναρπαστικός και τα είχε όλα. Πάνω και πρώτα από όλα όμως είχε έναν Πρώτος στη βαθμολογία ο Quartararo ισοβαθμεί με τον Alex Rins, ενώ τρεις βαθμούς πίσω είναι ο Aleix Espargaro.άπιαστο Fabio Quartararo ο οποίος κατάφερε να φέρει την Yamaha στην κορυφή. Ο Γάλλος πρωταθλητής από τις πρώτες στροφές του αγώνα έδειξε ότι σήμερα ήταν η μέρα του και πήρε την πρωτοπορία. Ο ρυθμός του ήταν καθαρά ανώτερος όλων και με ευκολία έφτιαξε μια διαφορά σχεδόν 6 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους. Στο τέλος έφτασε σε μια πειστική νίκη που είναι η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο κάτοχος της pole position, Johann Zarco. Ο ρυθμός του Γάλλου της Pramac Ducati ήταν πολύ καλός ωστόσο έχασε αρκετό χρόνο στην αρχή του αγώνα και έμεινε να παλεύει με τον Mir για τη 2η θέση. Στο τέλος κατάφερε να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και να πάρει ακόμα ένα βάθρο. Στην 3η θέση τερμάτισε ο σταθερός και γρήγορος Aleix Espargaro με την Aprilia ο οποίος μετά τη νίκη στην Αργεντινή δείχνει ότι είναι σταθερά ανάμεσα στους πρώτους.

Από την 23η στην 4η θέση ο Alex Rins με τη Suzuki.

Μάχη έδωσαν τα αδέρφια Marquez για την 6η θέση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη μάχη είχαμε για το βάθρο μεταξύ των Joan Mir με Suzuki και Jack Miller με Ducati. Όλα έδειχνανΤο μεγάλο λάθος του Miller στέρησε από τον Mir ένα βάθρο. ότι θα πάμε για μια μάχη μέχρι τέλους, αλλά στα φρένα προς την πρώτη στροφή ο Miller έπεσε παρασύροντας τον Mir μαζί του σε εγκατάλειψη. Η 4η θέση λοιπόν πήγε εύκολα στον απίστευτο Alex Rins ο οποίος από την 23η θέση κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον Fabio Quartararo. Την εξάδα έκλεισαν οι Miguel Oliveira με KTM και Marc Marquez με Repsol Honda έχοντας μάχη με τον αδερφό του Alex Marquez, τον Pol Espargaro και τον Pecco Bagnaia. Τη δεκάδα έκλεισε ο Maverick Vinales με τη δεύτερη Aprilia, ενώ σημαντικές πτώσεις ήταν εκείνες του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Enea Bastianini και του Jorge Martin.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στην πίστα Jerez της Ανδαλουσίας στην Ισπανία.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης