Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bridget McCutchen ξεκίνησε ένα ταξίδι για να σπάσει ένα ρεκόρ, καθιστώντας τον εαυτό της το νεότερο άτομο που κάνει το γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα. Η 22χρονη είναι από το Βόρειο Ουισκόνσιν και πήρε την πρώτη της μοτοσυκλέτα πριν από τρία χρόνια.

Αυτό το ταξίδι δεν μοιάζει με κανένα άλλο καθώς πρέπει να διανύσει μια ελάχιστη απόσταση 40.075 χιλιομέτρων για να έχει κάνει τον γύρο του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν ξεκινήσει αυτή την πρόκληση, η μεγαλύτερη απόσταση που έεχι διανύσει η McCutchen είναι από το Wisconsin στην Ουάσιγκτον. Αυτό είναι ένα ταξίδι 1402 χιλιομέτρων. “Μόνο” συνολικά 38.673 χιλιόμετρα λιγότερα από την απόσταση που πρέπει να διανύσει για να ολοκληρώσει την πρόκληση.

Αρχικά, ένα ταξίδι αυτού του διαμετρήματος δεν της ήρθε στο μυαλό, ωστόσο, μόλις της επισημάνθηκε ότι θα ήταν η νεότερη αναβάτης που θα έκανε τον γύρο του πλανήτη με μια μοτοσικλέτα, η ιδέα μπήκε στο κεφάλι της. Την ιδέα του ταξιδιού πρότεινε στην McCutchen ο μεγαλύτερος αδερφός της.

“Μετά από λίγο, σκέφτηκα “γιατί όχι;” Ο μόνος λόγος που δεν πίστευα ότι θα το έκανα ήταν επειδή το φοβόμουν”, είπε στο CNN Travel. “Έλεγα στον εαυτό μου «όχι». Και τότε αποφάσισα να πω στον εαυτό μου «Ναι». Εδώ είμαστε λοιπόν”.

 
“Σε ένα αυτοκίνητο, βρίσκεσαι σε μια φούσκα που κινείται στον κόσμο”, είπε, “αλλά σε μια μοτοσικλέτα, τα αντιμετωπίζεις όλα, καλώς ή κακώς. Τα αξιοθέατα, τις μυρωδιές, τους ήχους. Όλα έχουν μεγαλύτερη σημασία για σένα. Είσαι εκτεθειμένος σε όλα και είναι πολύ πιο ελκυστικό. Είναι πιο οικείο”.

Το τρέχον ρεκόρ κατέχει ο 23χρονος Kane Avellano και αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες. H McCutchen έλαβε συμβουλές από άλλους αναβάτες που είχαν προσπαθήσει να κάνουν τον γύρο του πλανήτη για να σχεδιάσει αυτήν την προσπάθειά της. 

Η McCutchen ξεκίνησε την περιπέτειά της τον Αύγουστο και κατέγραφε τα ταξίδια της στο Instagram.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να πετύχει ατυό το ταξίδι την επίσημη εγγραφή στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες. Η McCutchen πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια μοτοσυκλέτα καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού, δεν μπορεί να μείνει σε μια τοποθεσία για περισσότερο από δύο εβδομάδες και πρέπει να διασχίσει τον ισημερινό από στεριά τουλάχιστον μία φορά στο ταξίδι της.

Δείτε περισσότερα από το ταξίδι της Bridget McCutchen σε όλο τον κόσμο στον ιστότοπό της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης