Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

H Triumph Motorcycles παρουσίασε τη νέα σειρά streetfighter μοντέλων Street Triple 765 του 2023 με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους του τομείς αναμεσά τους και στον κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά περιλαμβάνει τις εκδόσεις Street Triple R, τη νέα Street Triple RS και μια περιορισμένης παραγωγής “αγωνιστικών προδιαγραφών” έκδοση την Street Triple 765 Moto2 Edition, που είναι ότι πιο κοντινό σε μια αγωνιστική Moto2 αλλά για χρήση στο δρόμο.

Οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί ο κινητήρας προέρχονται απευθείας από το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητήρων Moto2 – η Triumph είναι αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για την κατηγορία Moto2 στο MotoGP – και έχουν σαν αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της απόδοσης. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 765κ.εκ. αποδίδει τώρα 120 ίππους στις 11.500 σ.α.λ., στην έκδοση που εξοπλίζει την Street Triple R και 130 ίππους στις 12,000 σ.α.λ. για τις RS & Moto2T Edition, η μέγιστη ροπή είναι στα 80 Nm σε όλες τις εκδόσεις. Πέρα από την απόδοση η νέα έκδοση του κινητήρα έχει και νέες κοντύτερες σχέσεις στο κιβώτιο, υποβοηθούμενο μονόδρομο συμπλέκτη και στάνταρ quickshifter Triumph Shift Assist, για ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη. Νέα είναι και η εξάτμιση με το τελικό με πιο ελεύθερη ροή και χαρακτηριστικό ήχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερη δύναμη σημαίνει και μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα συστήματα ελέγχου, για αυτό, οι νέες Street Triple είναι και τεχνολογικά πιο εξελιγμένες. Ο νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός ελέγχου περιλαμβάνει, αδρανιακή μονάδα IMU που συνεργάζεται με το νέο cornering  ABS, το σύστημα αντί- σούζας, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με δυνατότητα απενεργοποίησης και τα αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης, τέσσερα για την R συν ένα πρόγραμμα για χρήση σε πίστα στις εκδόσεις RS & Moto2. Τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό συμπληρώνουν η οθόνη TFT 5” με συνδεσιμότητα και χρονόμετρο γύρου στις RS & Moto2 Edition και το λειτουργικό όργανο TFT στην R. Ο φωτισμός είναι LED με ιδιαίτερα σχεδιασμένα φώτα ημέρας στις RS & Moto2 Edition.

Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα με ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M4.32 μπροστά και μονοπίστονη Brembo πίσω. Οι εκδόσεις Street Triple RS και Moto2 Edition φοράνε τις κορυφαίες ακτινικές μονομπλόκ 4 εμβόλων δαγκάνες Brembo Stylema με διπλούς δίσκους 310 χιλ εμπρός.

Οι αναρτήσεις, για να συμβαδίζουν με τις επιδόσεις, είναι επίσης αναβαθμισμένες και πλήρως ρυθμιζόμενες σε όλες τις εκδόσεις. Η Street Triple R είναι εξοπλισμένη με μπροστινό σύστημα Showa Big Piston με καλάμια 41χιλ. ξεχωριστών λειτουργιών και monoshock piggyback αμορτισέρ Showa ( Öhlins για την RS) πίσω. Η προδιαγραφών για χρήση σε πίστα Street Triple 765 Moto2 Edition φοράει εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins με καλάμια 43 χιλ. και πίσω αμορτισέρ Öhlins piggyback. Τέλος το ψαλίδι είναι επίσης νέο σε στυλ gullarm για μεγαλύτερη στιβαρότητα 

Τα ελαστικά είναι τα ψηλής απόδοσης Pirelli Diablo Supercorsa SP V3 στις εκδόσεις Street Triple RS και Moto2 Edition. H Street Triple R φοράει τα πολύ καλά Continental ContiRoad, μια άριστη επιλογή για καθημερινή χρήση.

Οι Street Triple R και RS του 2023 έχουν επίσης μια νέα πιο επιθετική θέση οδήγησης χάρη στο φαρδύτερο κατά 12 χιλ τιμόνι. Η εμπνευσμένη από τους αγώνες Moto2 Edition προχωρά ένα βήμα παραπέρα με τιμόνια κλιπ-ον, που είναι 80 χιλιοστά χαμηλότερα και 50 χιλιοστά πιο μπροστά από των R και RS και που προσφέρουν καλύτερη αίσθηση του μπροστινού στην οδήγηση σε πίστα.

Φυσικά η εμφάνιση δέχθηκε τις περισσότερες, ορατές, αλλαγές μιας και τώρα είναι πιο αιχμηρή και πιο επιθετική με νέα γραφικά 765 προερχόμενα από τους αγώνες και με έντονους και ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς. 

Η περιορισμένης παραγωγής, 765 (όσα και τα κυβικά του κινητήρα) τεμάχια, Street Triple 765 Moto2 Edition του 2023 θα έχουν ορισμένα μέρη από ανθρακονήματα, σήματα Moto2, μια ειδική οθόνη εκκίνησης Moto2 και μια ξεχωριστή αριθμημένη πλάκα στο τιμόνι με τον αύξοντα αριθμό.

Η Street Triple R διατίθεται σε δύο χρώματα: Silver Ice με γραφικά Storm Grey και Yellow ή Crystal White με γραφικά Storm Grey και Lithium Flame.

Για τη Street Triple RS υπάρχει επιλογή από τρία σχέδια βαφής. Silver Ice με γραφικά Baja Orange και Storm Grey, Carnival Red με γραφικά Carbon Black και Aluminum Silver ή Cosmic Yellow με γραφικά Carbon Black και Aluminum Silver.

Τέλος, η έκδοση Moto2™ έρχεται σε δύο εντυπωσιακούς συνδυασμούς που προέρχονται από τους αγώνες. Τον Triumph Racing Yellow με πίσω υποπλαίσιο Aluminium Silver και τον  Crystal White με πίσω υποπλαίσιο Triumph Racing Yellow. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης