Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha ανακοίνωσε την υιοθέτηση ενός νέου ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου στις διαδικασίες κατασκευής για τα ηλεκτρικά δίτροχα της.

Η υιοθέτηση του νέου ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου (PP) έρχεται στο τέλος της διαδικασίας ανάπτυξης του υλικού από την ιαπωνική εταιρεία, την οποία η Yamaha περιγράφει ως «επιτυχημένη» σε δελτίο τύπου.

Αν και το ανακυκλωμένο PP δεν είναι εντελώς νέο για το εργοστάσιο από την Iwata, το νέο υλικό που έχει αναπτυχθεί «προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα αντοχής και ποιότητας εμφάνισης σε σύγκριση με τα συμβατικά ανακυκλωμένα υλικά», αναφέρει η Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι το ανακυκλωμένο PP είναι κατασκευασμένο από «πρώτες ύλες που δεν έχουν φτάσει στους πελάτες και παρέχονται ειδικά για χρήση σε ανακυκλωμένα τελικά υλικά» και ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να περιέχουν επικίνδυνες για το περιβάλλον ουσίες».


Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τα “πλαστικά” μέρη των μοντέλων που κυκλοφορούν στις αγορές της ASEAN, όπως το Gear125 (βλ. παρακάτω). (Η ASEAN είναι η Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας, μια 10μελής πολιτική και οικονομική ένωση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας: Μπρουνέι, Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Μιανμάρ, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ).

 

Αυτά τα τελευταία νέα από τη Yamaha έρχονται μετά την ανακοίνωση του περασμένου έτους για την υιοθέτηση μιας φυτικής ρητίνης για χρήση στους κινητήρες των σκαφών της, με τη δυνατότητα να τη μεταφέρει σε κινητήρες μοτοσυκλετών αργότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης