Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Peugeot – που κατασκεύασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα το 1898 και είναι περισσότερο γνωστή για τα σκούτερ της- επανέρχεται στην αγορά μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού με τα νέα της μοντέλα PM-01 που διατίθενται σε εκδόσεις 125cc και – αργότερα μέσα στο έτος – 300cc, με επιθετική σχεδίαση στις γραμμές της και χαρακτηριστικό μπροστινό προβολέα.

H έκδοση των 125cc παράγει 13,7 ίππους στις 9500 σ.α.λ. και σχεδόν 11 Nm ροπής στις 7500 σ.α.λ., μια απόδοση μικρότερη των λοιπών ανταγωνιστών στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm που παρέχει την απόσβεση στον μπροστινό τροχό 17 ιντσών με ελαστικά 110/70. Όσον αφορά το μέγεθος, τα πιρούνια ταιριάζουν με αυτά των Honda CB125R και Yamaha MT125.

Η ανάρτηση στο πίσω μέρος βασίζεται σε ένα ψαλίδι με ρυθμιζόμενη προφόρτιση, ενώ ένα κιβώτιο έξι σχέσεων μεταφέρει την ισχύ στο πίσω ελαστικό 17 ιντσών με ελαστικά 150/60.

Στα φρένα έχουμε έναν μονό δίσκο 280 mm μπροστά, ενώ πίσω ένας δίσκος 240 mm αναλαμβάνει να επιβαδύνει τη μοτοσυκλέτα. Το διπλοκάναλο ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ζυγίζοντας 152 κιλά, η PM-01 είναι 8 κιλά βαρύτερη από την επόμενη βαρύτερη της κατηγοράις (Z125 της Kawasaki) και 22 κιλά βαρύτερη από την CB125R. Καθώς η PM-01 έχει λιγότερη ισχύ, ροπή και μπροστινή ισχύ φρεναρίσματος, είναι δύσκολο να δούμε πώς η Peugeot περιμένει από αυτήν να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους παίκτες στην αγορά των 125 κυβικών.

Το στυλ μπορεί να είναι η απάντηση, καθώς η PM-01 διαθέτει μια πιο επιθετική και εντυπωσιακή εμφάνιση και μια χαρακτηριστική σχεδίαση προβολέων LED με τρία “νύχια”, ενώ το κάλυμα στο πλάι και στην πάνω πλευρά κάνει το όλο σύστημα να θυμίζει τον Optimus Prime. Ένα πίσω φως LED και μια θύρα USB είναι επίσης στο στάνταρ εξοπλισμό. Η οθόνη TFT με συνδεσιμότητα και το χαμηλό ύψος σέλας στα 810 mm είναι επίσης  στα θετικά, όπως και η χωρητικόττα του ντεπόζιτου, που ορίζεται στα 12,5 λίτρα.

Η έκδοση των 125cc αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε Jet Blue, Sharp White ή Matt Black.

Η έκδοση των 300cc αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος και θα μοιράζεται εμπρός και πίσω ανάρτηση, φωτισμό, ρεζερβουάρ καυσίμου, φρένα, τροχούς και ελαστικά με το μικρότερο “αδερφάκι” της. Η ισχύς θα αυξηθεί στους 29 ίππους, ενώ η ροπή φθάνει τα 24 Νm με βάρος 162 κιλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης